Πόσο βοηθάει το dark mode στη διάρκεια της μπαταρίας; 

Η Google μιλάει με στοιχεία

Πόσο βοηθάει το dark mode στη διάρκεια της μπαταρίας;

Οι OLED οθόνες δεν καταναλώνουν ενέργεια όταν αναπαράγουν το μαύρο χρώμα, αφού σε πραγματικό μαύρο τα pixels είναι κλειστά. Αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό και έχει παρατηρηθεί πως εφαρμογές με dark ή night mode είναι πιο φιλικές στη διάρκεια της μπαταρίας των συσκευών. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό που στο συνέδριο προγραμματιστών της Google έγινε εκτενής αναφορά σε διάφορα χρώματα και την μπαταρία που καταναλώνουν.

Όπως αναμενόταν το λευκό καταναλώνει την περισσότερη μπαταρία, αναγκάζοντας την Google να παραδεχτεί πως η κυριαρχία του λευκού στις εφαρμογές της αλλά και στο μενού του Android δεν είναι ιδανική. Αυτό ίσως να οδηγήσει σε μία στροφή προς το μαύρο μελλοντικά. Μερικές εφαρμογές της όπως το YouTube και το Messages διαθέτουν ήδη dark mode, ενώ με το Android Pie μπορεί να αλλάξει σε μαύρο και το pulldown menu του app drawer, εκεί που εμφανίζονται με μία ματιά οι ρυθμίσεις Wi-Fi, Bluetooth κλπ.

Όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω, όταν το Pixel τέθηκε σε 100% φωτεινότητα, η οικονομία της μπαταρίας στο dark mode ήταν οφθαλμοφανής.

0 σχολια