Το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο του κόσμου έρχεται από την Royole

Το FlexPai μας αποκαλύπτει το μέλλον
02 Νοεμβρίου 2018 07:42
Το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο του κόσμου έρχεται από την Royole

Το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο του κόσμου έρχεται τελικά από μία εταιρία που μάλλον δεν έχετε ξανακούσει. Η κινεζική Royole κατασκευάζει κυρίως εξαρτήματα τηλεφώνων, ανέπτυξε όμως ένα smartphone για να επιδείξει τις δυνατότητές της στην τεχνολογία εύκαμπτων OLED οθονών. Το Royole FlexPai λοιπόν πρόλαβε τις προσπάθειες της Samsung και της Huawei και έρχεται με οθόνη 7.8 ιντσών, ανάλυσης 1920x1440 pixel και αναλογίας 4:3. Το μέγεθός του σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τηλέφωνο και ως tablet, ενώ η εταιρία ισχυρίζεται πως μπορεί να διπλωθεί πάνω από 200.000 φορές χωρίς πρόβλημα.

Το εσωτερικό του τηλεφώνου αποτελεί ένα μυστήριο. Ξέρουμε πως διαθέτει κάποια κορυφαία έκδοση Snapdragon, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για τον ακυκλοφόρητο ακόμα Snapdragon 8150 με 6/8GB RAM και 128/512GB αποθηκευτικού χώρου. Διαθέτει κάμερες διπλής διάταξης με 20MP telephoto και 16MP wide angle. Οι κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως selfie κάμερες, ανάλογα πως έχει διπλωθεί το τηλέφωνο.

Τρέχει λογισμικό Water OS βασισμένο στο Android 9 Pie, βαριά επεξεργασμένο όμως για να ανταποκρίνεται στις ασυνήθιστες ανάγκες μίας τέτοιας λειτουργίας οθόνης. Η κυκλοφορία του Royole FlexPai αναμένεται σε περιορισμένες ποσότητες το Δεκέμβριο στην τιμή των $1300 για την έκδοση των 6GB/128GB και στην τιμή των $1870 για την έκδοση των 8GB/512GB.