Ελληνικά media: Κατακτούν την τελευταία θέση στην εμπιστοσύνη του κοινού τους

Υπάρχει διχασμός στο εάν τα Μ.Μ.Ε. κάνουν αμερόληπτα τη δουλειά τους
23 Οκτωβρίου 2018 10:08
Ελληνικά media: Κατακτούν την τελευταία θέση στην εμπιστοσύνη του κοινού τους

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που μας αφορά εδώ στην Ελλάδα ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την έρευνα του Κέντρου Pew, όπου ο ελληνικής καταγωγής γραφίστας Jo Di τη μετέτρεψε σε ένα infographic, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό σχετικά με την αποδοχή που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανά τον κόσμο και την αποδοχή από το εγχώριο κοινό τους. 

Βάσει της έρευνας μαθαίνουμε ότι οι Έλληνες βρίσκουν τα δικά τους media τα πιο αναξιόπιστα στον κόσμο, "κατακτώντας" την τελευταία θέση. Μόλις ένα 18% πιστεύει ότι τα θέματα πολιτικής μεταφέρονται αμερόληπτα και ένα 25% συμφωνεί με τον τρόπο που καλύπτονται τα θέματα των κυβερνητικών αξιωματούχων. Το 22% των Ελλήνων θεωρεί έγκυρες τις ειδήσεις που διαβάζει, με την κάλυψη των μεγάλων γεγονότων να ανεβαίνει στο 42%, καθώς 4 στους 10 πιστεύουν ότι αυτά καλύπτονται επαρκώς.

 

 

Μαζί με την χώρα μας την τελευταία πεντάδα συμπληρώνουν οι Πολωνία, Χιλή, Κολομβία και Νότια Κορέα. 

Στον αντίποδα, ο λαός της Τανζανίας εμπιστεύεται σχεδόν καθολικά τα δικά του media με αποδοχή που ξεπερνά το 80% και κυμαίνεται μέχρι το 92% για τα μεγάλα ειδησεογραφικά γεγονότα. Επιπλέον, σε χαμηλά επίπεδα αποδοχής βρίσκονται και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με το ποσοστό να κυμαίνεται μεταξύ 47% και 61%, την ώρα που είναι ο τόπος γέννησης των fake news.