Πώς μπορεί να κλαπεί ένα Tesla; [video]

Ληστές καταγράφονται στην κάμερα
23 Οκτωβρίου 2018 09:42
Πώς μπορεί να κλαπεί ένα Tesla; [video]

Η κλοπή ενός υπερσύγχρονου Tesla δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Η αλήθεια είναι πως γίνεται όπως γίνεται και με άλλα σύγχρονα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν κλειδιά με κυλιόμενους κωδικούς. Έτσι, ένας ιδιοκτήτης Model S είδε στην κάμερα ασφαλείας ληστές να κλέβουν το όχημα έξω από το σπίτι του και έπειτα το μοιράστηκε με το internet.

Το video δείχνει πως οι ληστές χρησιμοποίησαν ένα tablet για να υποκλέψουν το σήμα του κλειδιού του αυτοκινήτου και έπειτα χρησιμοποίησαν τα δεδομένα για να ανοίξουν το όχημα και να φύγουν με αυτό. Μάλιστα, ξόδεψαν περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να καταλάβουν πώς να βγάλουν του καλώδιο φόρτισης από το αυτοκίνητο από ότι να ανοίξουν τις πόρτες.

Η Tesla προσφέρει δυνατότητες πρόληψης ενάντια σε τέτοιες ενέργειες κλοπής, όπως το “PIN to drive” το οποίο απαιτεί ένα κωδικό πριν βάλει κάποιος σε λειτουργία το αυτοκίνητο, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν το είχε ενεργοποιημένο. Είχε επίσης ενεργοποιημένο το passive entry, με το οποίο το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει μόλις το πλησιάσει κάποιος με το κλειδί που εκπέμπει σε ορισμένη συχνότητα. Υπάρχει και η λύση του “Faraday pouch”, ένα πουγκί στο οποίο τοποθετείται το κλειδί και αποτρέπει την εκπομπή σήματος, η οποία και πάλι δε χρησιμοποιήθηκε επιτρέποντας στους ληστές να υποκλέψουν τη συχνότητα του κλειδιού.