Οι δύσκολες συνθήκες εργασίας στην Apple

Τι λένε δύο πρώην εργαζόμενοι
04 Οκτωβρίου 2014 07:55
Οι δύσκολες συνθήκες εργασίας στην Apple

Σε ρεπορτάζ του Sky News, δύο πρώην εργαζόμενοι της Apple περιγράφουν πόσο πιεστική είναι η δουλειά στον τεχνολογικό γίγαντα. Σύμφωνα λοιπόν με τους Don Melton και Nitin Ganatra, απαιτούνταν από  αυτούς να είναι συνέχεια πάνω από το τηλέφωνο και να απαντούν σε mail που δέχονται από τα διοικητικά στελέχη μέσα στη νύχτα.

Ο Melton λέει πως “Είναι σαν να δουλεύεις σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, μόνο που δε σου δίνουν τη στολή προστασίας. Έχει πολύ ραδιενέργεια και είτε μαθαίνεις να επιβιώνεις, είτε πεθαίνεις. Η Κυριακή ήταν κανονική εργάσιμη για όλους, αφού τα στελέχη είχαν συνάντηση την επόμενη μέρα. Η μόνη χαλάρωση ήταν όταν έπαιζε το Sopranos, επειδή το πρώην στέλεχος Scott Forstall το παρακολουθούσε, αλλά όταν η σειρά τελείωσε, τα πράγματα χειροτέρεψαν".

Σχολίασε επίσης τις περίφημες ώρες εργασίας του Tim Cook, ο οποίος πηγαίνει πρώτος στη δουλειά και φεύγει τελευταίος. “Δεν είναι κάποιο κόλπο δημοσίων σχέσεων. Αλήθεια το κάνει αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τρελοί. Είναι εκεί όλη την ώρα”, δηλώνει. O Nitin Ganatra παραδέχτηκε πως χαρακτηρίστηκε ως τεμπέλης, επειδή έβλεπε τα email του μόνο τέσσερις φορές τη μέρα όσο βρισκόταν σε διακοπές.

Tags: