Δείτε το απίστευτο Atlas ρομπότ της Boston Dynamics να κάνει parkour [ΒΙΝΤΕΟ]

Πηδώντας εμπόδιο με ύψος σχεδόν μισό μέτρο
12 Οκτωβρίου 2018 10:55
Δείτε το απίστευτο Atlas ρομπότ της Boston Dynamics να κάνει parkour [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο παρελθόν σας είχαμε ενημερώσει για το Atlas ρομπότ της Boston Dynamics, το οποίο είναι ικανό όχι μόνο να τρέξει, αλλά να κάνει μέχρι και κωλοτούμπες στον αέρα. Η Boston Dynamics τώρα έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα νέο βίντεο που παρουσιάζει τις απίστευτες ικανότητες του ρομπότ της. Συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε τον Atlas να κάνει παρκούρ. Αρχικά τρέχει, στη συνέχεια πηδάει ένα χαμηλό εμπόδιο και μετά τον βλέπουμε να σκαρφαλώνει με απίστευτη άνεση σκαλοπάτια με ύψος 40 εκατοστά.

Το λογισμικό ελέγχου του ρομπότ χρησιμοποιεί ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, των βραχιόνων και του κορμού, για να κατατάξει την ενέργεια και τη δύναμη και να πηδήξει πάνω από το ξύλινο κορμό και τα σκαλοπάτια χωρίς να μειώσει το ρυθμό του. Ο Atlas χρησιμοποιεί όραση υπολογιστή για να εντοπίσει τον εαυτό του σε σχέση με τα ορατά εμπόδια και κατά την προσέγγισή του να χτυπήσει το έδαφος με ακρίβεια.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο, το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη πως ο Terminator είναι πιο κοντά από όσα περιμένουμε...