Ο Elon Musk εξαναγκάζεται σε παραίτηση από Πρόεδρος της Tesla

Κατέληξε σε συμφωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
30 Σεπτεμβρίου 2018 06:51
Ο Elon Musk εξαναγκάζεται σε παραίτηση από Πρόεδρος της Tesla

Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, SEC, διενεργούσε έρευνα για απάτη τις τελευταίες μέρες με στόχο τον Elon Musk, για τα προηγούμενα tweets του που δήλωνε πως θα κάνει την Tesla ιδιωτική εταιρία, βγάζοντάς την από το χρηματιστήριο. Για να προλάβει τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις, ο Musk κατέληξε σε συμφωνία μαζί τους και έτσι παραιτείται από Πρόεδρος, αλλά θα μπορεί να κρατήσει τη θέση του ως CEO. Η παραίτηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 45 μέρες. Μάλιστα η θέση του Προέδρου δε θα είναι διαθέσιμη σε αυτόν για τρία χρόνια ακόμα.

Η Tesla θα πρέπει επίσης να διορίσει δύο νέους διευθυντές, να δημιουργήσει επιτροπή ανεξάρτητων διευθυντών και να εξασφαλίσει επιπλέον διαδικασίες και ελέγχους για την επικοινωνία του Elon Musk. Για το τελευταίο, η Tesla θα προσλάβει δικηγόρο που θα επιβλέπει τις επικοινωνίες του και κυρίως το Twitter του. Τέλος, επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο $20 εκατομμυρίων σε Musk και Tesla έκαστος, από τα οποία χρήματα θα αποζημιωθούν οι επενδυτές.

Ο Musk φαίνεται πως δέχθηκε αυτή την ήττα για να μην πάρει διαστάσεις το θέμα, αφού αν συνέχιζε την έρευνα η SEC, ο Musk κινδύνευε να καταδικαστεί για απάτη και να χάσει κάθε έλεγχο της Tesla.