Η Porsche εγκαταλείπει το diesel

Είναι η πρώτη γερμανική εταιρία που το κάνει
24 Σεπτεμβρίου 2018 06:52
Η Porsche εγκαταλείπει το diesel

Η Porsche  αποφάσισε να αποσυρθεί από το diesel. Ο γερμανικός κολοσσός είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα που σταματά να κατασκευάζει diesel οχήματα, επικαλούμενος τη χαμηλή ζήτηση των diesel μοντέλων που αποτελεί μόλις το 12% των Porsche που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο το 2017.

Η Porsche σκοπεύει να επενδύσει πάνω από €6 δισεκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2022. Ήδη μάλιστα η επένδυσή της στα υβριδικά αποδίδει καρπούς, με το 63% των Panamera που πωλούνται στην Ευρώπη να είναι υβριδικά.

Η Porsche δε δαιμονοποιεί το diesel. Είναι και θα παραμείνει μια σημαντική τεχνολογία πρόωσης. Ωστόσο η Porsche είναι ένας κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων για τον οποίο το diesel έπαιζε πάντα δευτερεύοντα ρόλο κι έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως θα θέλαμε το μέλλον μας να είναι χωρίς diesel. – Oliver Blume, Porsche CEO

Η Porsche θα συνεχίσει να φροντίζει τους πελάτες της που έχουν ήδη στην κατοχή τους diesel μοντέλα, παρέχοντας υποστήριξη και service. Την επόμενη χρονιά ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο καθαρά ηλεκτρικό όχημά της, το Taycan.