Η Rosetta A.I. του Facebook μπορεί να αναγνωρίζει κείμενο μέσα σε εικόνα

Νέο μέτρο αντιμετώπισης των προσβλητικών memes
12 Σεπτεμβρίου 2018 06:20
Η Rosetta A.I. του Facebook μπορεί να αναγνωρίζει κείμενο μέσα σε εικόνα

Η αντιμετώπιση της ρητορική μίσους από τα συστήματα του Facebook είναι εύκολη υπόθεση όταν βρίσκεται υπό τη μορφή κειμένου σε status updates ή μηνύματα. Ωστόσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τα αυτοματοποιημένα συστήματα όταν το κείμενο βρίσκεται μέσα σε memes, εικόνες ή videos. Έτσι το Facebook ανέπτυξε μία νέα τεχνητή νοημοσύνη την οποία αποκαλεί Rosetta

Η Rosetta εξάγει κείμενο μέσα από 1 δισεκατομμύριο δημόσιες εικόνες Facebook και Instagram και video frames (σε μια ποικιλία γλωσσών), καθημερινά και σε πραγματικό χρόνο, και το τοποθετεί σε ένα μοντέλο αναγνώρισης κειμένου το οποίο έχει εκπαιδευτεί να καταλαβαίνει το περιεχόμενο του κειμένου και της εικόνας μαζί.

Ο σκοπός χρήσης της Rosetta σύμφωνα με το Facebook είναι η ανίχνευση ρητορικής μίσους, ειδικά όταν εφαρμόζεται σε διαφορετικούς χρήστες και σε διαφορετικές γλώσσες. Ως δευτερεύων χαρακτηριστικό ορίζουν τη βελτίωση της ακρίβειας στην κατηγοριοποίηση των φωτογραφιών στο News Feed για να προσφέρουν περισσότερο προσωποποιημένο περιεχόμενο.