Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δημοφιλέστερου Android τηλεφώνου; 

Πόσα από αυτά διαθέτει το δικό σας τηλέφωνο;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δημοφιλέστερου Android τηλεφώνου;

Με την τεράστια ποικιλία του Android σε συσκευές και κατασκευαστές, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές στα τεχνικά χαρακτηριστικά των τηλεφώνων. Το AnTuTu  αποκάλυψε τα νούμερα από τις συσκευές που τρέχουν το benchmark λογισμικό του και ενώ δεν είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα, παραμένει η καλύτερη εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής σε αυτές τις κατηγορίες.

Στην ανάλυση οθόνης λοιπόν η επικρατέστερη είναι η 1080p, με το 24,37% να χρησιμοποιεί αναλογία 16:9 και το 33.28% πιο μακρόστενες οθόνες, τις λεγόμενες FHD+ σε αναλογίες 18:9 και άλλες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οκταπύρηνα είναι το 73,5% των Android συσκευών, με μόλις το 21.9% να χρησιμοποιεί τετραπύρηνο επεξεργαστή.

 Στη RAM τα ποσοστά είναι πιο μοιρασμένα, με το 36,51% να διαθέτει 6GB, το 31,70% 4GB και το 13.58% 3GB. Οι high-end συσκευές με 8GB μοιράζονται την ίδια θέση με τις low-end των 2GB, με 7,47% και 7,33% αντίστοιχα.

Στον αποθηκευτικό χώρο, το 41,13% διαθέτουν πλέον 64GB, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι συσκευές με 128GB είναι περισσότερες από αυτές με 32GB.

Στον τομέα του λογισμικού, το AnTuTu αναφέρει διαφορετικά νούμερα από τα επίσημα της Google, είναι όμως φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς πως οι χρήστες νέων συσκευών τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο benchmarking εφαρμογές από αυτούς που διαθέτουν παλιές συσκευές. Έτσι, σύμφωνα πάντα με το AnTuTu, το Android 8 Oreo βρίσκεται στο 61,4% των συσκευών και το Android 7 Marshmallow στο 24,07%.

Αν ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, η πιο δημοφιλής συσκευή Android σύμφωνα πάντα με το AnTuTu είναι μία με Full HD ανάλυση, οκταπύρηνο επεξεργαστή, 6GB RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου και Android 8 Oreo. Πόσα από αυτά τα χαρακτηριστικά διαθέτει η δική σας συσκευή;

5 comment(s)