Η Huawei πιάστηκε να κλέβει στα benchmarks του P20

Τα ρίχνει στην τεχνητή νοημοσύνη
07 Σεπτεμβρίου 2018 07:54
Η Huawei πιάστηκε να κλέβει στα benchmarks του P20

Όπως αποκάλυψε το AnandTech, η Huawei βελτιστοποίησε μερικές από τις κορυφαίες συσκευές της για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους όταν ανιχνεύσουν την ύπαρξη και λειτουργία του 3DMark, ενός δημοφιλούς benchmark app. Τα ευρήματα επιβεβαιώθηκαν και από την ίδια την UL, εταιρία του 3DMark λογισμικού, η οποία ανακοίνωσε πως βγάζει τα συγκεκριμένα τηλέφωνα από τη λίστα με τα κορυφαία benchmarks. Αυτά τα τηλέφωνα είναι τα P20, P20 Pro, Nova 3 και Honor Play.

Η Huawei όχι μόνο δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά παραδέχτηκε το γεγονός στο Android Authority. Τόνισε όμως πως το λογισμικό της βελτιστοποιεί τις επιδόσεις ξεχωριστά σε κάθε σενάριο χρήσης χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει και δε βλέπει το περιστατικό ως επιλήψιμο.

Η Huawei πάντα θέτει ως προτεραιότητα την εμπειρία χρήσης αντί για την επιδίωξη υψηλών benchmark σκορ – ειδικά εφόσον δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση μεταξύ των benchmarks και της εμπειρίας χρήσης. Τα smartphones της Huawei χρησιμοποιούν ανεπτυγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις του hardware, συμπεριλαμβανομένων των CPU, GPU και NPU.

Όταν κάποιος ανοίγει μια εφαρμογή φωτογραφίας ή παίζει ένα απαιτητικό σε γραφικά παιχνίδι, το έξυπνο λογισμικό της Huawei δημιουργεί μία ομαλή και σταθερή εμπειρία χρήστη εφαρμόζοντας τις πλήρεις δυνατότητες του hardware, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται τη θερμοκρασία της συσκευής και την ενεργειακή αποδοτικότητά της. Για εφαρμογές που δεν είναι τόσο απαιτητικές, όπως η πλοήγηση στο web, θα διανείμει απλά πόρους που απαιτούνται για να παραδώσει επιδόσεις που χρειάζονται.

Σε φυσιολογικά σενάρια benchmarking, μόλις το λογισμικό της Huawei αναγνωρίσει μία τέτοια εφαρμογή, έξυπνα προσαρμόζει το “Performance Mode” για να παραδώσει την καλύτερη δυνατή επίδοση. Η Huawei σχεδιάζει να δώσει πρόσβαση στο “Performance Mode” στους χρήστες, ώστε να εκμεταλλευτούν τις μέγιστες επιδόσεις της συσκευής τους όταν αυτοί το θέλουν.

Η Huawei – ως κορυφαίος κατασκευαστής – είναι διατεθιμένη να συνεργαστεί με τους εταίρους της για να βρεθούν τα καλύτερα benchmarking standards τα οποία θα μπορούν με ακρίβεια να αξιολογήσουν την εμπειρία χρήστη.

Την ίδια άποψη δεν έχει η UL, η οποία αφαίρεσε τα τηλέφωνα με τη σημείωση πως “ο κατασκευαστής δεν έχει συμμορφωθεί με τους benchmark κανόνες της UL”.