Όλο και περισσότεροι χρήστες απομακρύνονται από το Facebook

Σβήνουν μέχρι και την εφαρμογή
06 Σεπτεμβρίου 2018 07:05
Όλο και περισσότεροι χρήστες απομακρύνονται από το Facebook

Τα διαρκή σκάνδαλα του Facebook, ακόμα και αυτό της Cambridge Analytica, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά για να απομακρύνουν τους χρήστες από αυτό, με την εταιρία να δηλώνει περήφανα πως δεν έχει χάσει σημαντικό μερίδιο χρηστών. Αυτό επιβεβαίωσε για πολλούς όχι τη συμπάθεια προς το Facebook, αλλά την ανάγκη χρήσης του και το γεγονός πως έχει διεισδύσει τόσο στις ζωές μας που δεν μπορούμε χωρίς αυτό.

Αρκετούς μήνες μετά όμως, το σκηνικό φαίνεται πως αλλάζει. Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Pew Research Center δείχνει πως πολλοί χρήστες απομακρύνονται από το Facebook, κάνοντας ένα “διάλειμμα” από αυτό για εβδομάδες, ενώ άλλοι διαγράφουν ακόμα και την εφαρμογή από το τηλέφωνό τους.

Συγκεκριμένα, το 42% των ερωτηθέντων ηλικίας 18 και άνω, δήλωσαν πως διέκοψαν τη χρήση του Facebook για αρκετές εβδομάδες, ενώ το 1/4 αυτών διέγραψε την εφαρμογή. Οι νεότεροι είναι αυτοί που προχώρησαν πιο εύκολα στη διαγραφή, με το 44% αυτών να είναι 18-29 ετών. Οι ηλικίες 50-64 αποτέλεσαν το 20% αυτών που διέγραψαν την εφαρμογή, ενώ οι άνω των 65 το 12%.

Το Facebook το χρησιμοποιούμε όχι μόνο για να διατηρούμε μια επαφή με φίλους, αλλά και για είσοδο σε υπηρεσίες, ψώνια και άλλα. Πιστεύετε πως είναι εφικτή η διαγραφή του από μία σημαντική μερίδα του κοινού;

Tags: