Έτσι κατανέμονται οι Android εκδόσεις τον Αύγουστο και το Android 9 Pie είναι απών

Όχι και η καλύτερη αρχή για τη νέα έκδοση
03 Σεπτεμβρίου 2018 06:28
Έτσι κατανέμονται οι Android εκδόσεις τον Αύγουστο και το Android 9 Pie είναι απών

Το πρόβλημα του κατακερματισμού του Android είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο υπάρχουν ελπίδες βελτίωσης με κάθε νέα έκδοση. Τα νούμερα Αυγούστου όμως που έδωσε η Google στη δημοσιότητα δεν είναι ενθαρρυντικά αφού η νέα έκδοση, το Android 9 Pie δεν είναι καν στη λίστα. Να σημειώσουμε πως για να μπει στη λίστα μία έκδοση πρέπει να είναι εγκατεστημένη τουλάχιστον στο 0.1% των Android συσκευών.

Οι Pixel συσκευές ήταν οι πρώτες που έλαβαν το Android 9.0 Pie τον προηγούμενο μήνα, όταν και δόθηκε στην κυκλοφορία. Από τους κατασκευαστές, το Essential Phone ήταν η πρώτη μη Google συσκευή που δέχθηκε το update, λίγες μέρες μόνο μετά την κυκλοφορία του. Πολλοί από τους μεγάλους κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει ποιες συσκευές τους θα λάβουν την αναβάθμιση, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όμως αποφεύγουν να δώσουν ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Στις υπόλοιπες εκδόσεις βλέπουμε πως το Marshmallow παραμένει στην κορυφή με 22.7%, ενώ το περσινό Android Oreo έχει καταφέρει να μπει μόλις στο 14.6% των συσκευών έως τώρα.

Tags: