Το αυτόνομο όχημα της Apple είχε το πρώτο του ατύχημα

Υπεύθυνος ο ανθρώπινος παράγοντας
02 Σεπτεμβρίου 2018 07:33
Το αυτόνομο όχημα της Apple είχε το πρώτο του ατύχημα

Τα σχέδια της Apple περί αυτόνομης οδήγησης καλύπτονται από ένα μανδύα μυστικότητας, ωστόσο μία πρόσφατη αναφορά του τμήματος μηχανοκίνητων οχημάτων στις ΗΠΑ αποκαλύπτει πως το αυτόνομο όχημα της Apple είχε το πρώτο του ατύχημα.

Από την αναφορά φαίνεται πως ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας για το ατύχημα, ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου το όχημα της Apple δέχθηκε σύγκρουση στο πίσω μέρος του από ένα Nissan Leaf του 2016. Το περιστατικό συνέβη ενόσω το όχημα της Apple περίμενε για ένα ασφαλές κενό, ώστε να βγει στον αυτοκινητόδρομο Lawrence Expressway. Το Leaf κινούνταν με ταχύτητα 24km/h. Και τα δύο οχήματα έχουν σοβαρές ζημιές.

Υπάρχει μία αύξηση των συγκρούσεων από πίσω με αυτόνομα οχήματα και ανθρώπους οδηγούς, η οποία σύμφωνα με ειδικούς οφείλεται στο διαφορετικό στυλ οδήγησης αυτόνομων συστημάτων και ανθρώπων οδηγών. Τα αυτόνομα οχήματα τείνουν να σταματούν σε στροφές, διαβάσεις ή πριν να μπουν σε μια διασταύρωση, ενώ πάντα παραχωρούν προτεραιότητα σε πεζούς. Οι άνθρωποι από την άλλη, τείνουν να επιταχύνουν αντί να επιβραδύνουν σε τέτοια σημεία. Το γεγονός αυτό αποτελεί μία σπαζοκεφαλιά για τους κατασκευαστές για την οποία πρέπει να βρουν λύση, αφού τουλάχιστον για αρχή, τα αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να οδηγούν στους ίδιους δρόμους με τους ανθρώπους οδηγούς.