Η Samsung κάνει το 8K πιο προσιτό με τη νέα της τηλεόραση

Με υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης
30 Αυγούστου 2018 08:39
Η Samsung κάνει το 8K πιο προσιτό με τη νέα της τηλεόραση

Η Samsung παρουσίασε κατά  τη διάρκεια της IFA 2018 τη νέα της QLED τηλεόραση με ανάλυση 8K, την Q900FN, η οποία δεν είναι η πρώτη 8K τηλεόραση της Samsung, είναι ωστόσο η πρώτη που θα είναι διαθέσιμη για αγορά. Πέρα από τη native υποστήριξη πραγματικού 8K περιεχομένου έρχεται και με upscaling που γίνεται χάρη στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ενώ διαθέτει 4.000 nit φωτεινότητας καθώς και υποστήριξη HDR10+.

Στις 85 ίντσες προσφέρει περισσότερα από 30 εκατομμύρια pixels με 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Για τις upscaling δυνατότητες έρχεται εξοπλισμένη με τον 8K Quantum Processor. Έχει επίσης τη δυνατότητα να αναγνωρίζει αυτόματα τις συνδεδεμένες συσκευές και διαθέτει Ambient Mode για προβολή περιεχομένου όπως ο καιρός ή επικεφαλίδες ειδήσεων όταν δε χρησιμοποιείται. Μπορεί μάλιστα να προβάλλει μια εικόνα του τοίχου σας, ενσωματώνοντας ουσιαστικά τη συσκευή στο περιβάλλον.

Η διαθεσιμότητα ξεκινά τον Οκτώβριο και ενώ η Samsung δεν ανακοίνωσε τιμή, δήλωσε πως θα είναι στα ίδια επίπεδα με την υπόλοιπη QLED σειρά. Αν λάβουμε υπόψη λοιπόν πως η 4K Q9F των 88 ιντσών κοστίζει $19.999, μάλλον μπορούμε να υποθέσουμε πως η 8K των 85 ιντσών θα έχει κι αυτή πενταψήφιο αριθμό.

Tags: