DJI Mavic 2 Pro και Mavic 2 Zoom: Είναι γεγονός και φέρνουν μια νέα εποχή στις drone κάμερες!

Με Hasselblad αισθητήρα το ένα και telephoto φακό το άλλο
23 Αυγούστου 2018 15:03
DJI Mavic 2 Pro και Mavic 2 Zoom: Είναι γεγονός και φέρνουν μια νέα εποχή στις drone κάμερες!

Στο See the Bigger Picture event της DJI που ολοκληρώθηκε πριν μερικά λεπτά, η εταιρία παρουσίασε όχι ένα αλλά δύο νέα μοντέλα της σειράς Mavic 2, επιβεβαιώνοντας τις φήμες. Στην παρουσίαση αναφέρθηκε στη χρήση των drones της σε διασώσεις όπως η πρόσφατη διάσωση ενός ορειβάτη στην κορυφή K2 του Έβερεστ. Συνολικά έχει μετρήσει πως τα drones της έχουν χρησιμοποιηθεί σε 144 διασώσεις. Έχοντας αυτό στο μυαλό σε συνδυασμό με το feedback των χρηστών, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης αφοσιώθηκε κυρίως στη βελτίωση της κάμερας.

Αρχικά έχουμε το Mavic 2 Pro το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία της DJI με την Hasselblad. Η κάμερα των 20MP διαθέτει μεταβαλλόμενο διάφραγμα f/2.8 έως f/11 στα 28mm, ενώ μαζί προσφέρεται και το Hasselblad Master για χρωματισμό. Στο video προσφέρει καταγραφή 4K UHD με 10-bit Dlog-M. Το Mavic 2 Pro προσφέρεται για χρήστες που θέλουν να καταγράψουν κυρίως τοπία και ειδικότερα σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού όπως η ανατολή και η δύση του ηλίου.

Έπειτα έχουμε το Mavic 2 Zoom, το πρώτο εμπορικό πτυσσόμενο drone με οπτικό zoom. Η κάμερα των 12MP προσφέρει οπτικό zoom 24-48mm και επιπλέον ψηφιακό zoom αν χρειαστεί. Μπορεί να καταγράψει 4K video και φωτογραφία 48MP με την Super Resolution λειτουργία, στην οποία συνδυάζει 9 “ζουμαρισμένες” φωτογραφίες. Το Mavic 2 Zoom προσφέρεται για παρακολούθηση θεμάτων ενδιαφέροντος από απόσταση χωρίς να ενοχλεί με το θόρυβο, όπως της άγριας πανίδας.

Και τα δύο drones είναι ικανά για καταγραφή 4Κ video με 100Mbits/sec, ενώ υποστηρίζουν το πρότυπο H.265. Το Zoom μοντέλο υποστηρίζει 13stops και το Pro 14stops.

Μία ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία είναι το Hyperlapse, το οποίο διαθέτει 4 modes. Τα Free, Circle, CourseLock και Waypoint δίνουν τη δυνατότητα καταγραφής εναέριου hyperlapse χιλιομέτρων, κάτι που ήταν διαθέσιμο μέχρι τώρα μόνο σε επαγγελματίες.

Τα Quickshot modes παρέμειναν τα ίδια με το Spark και το Air, προστέθηκε ωστόσο το Dolly Zoom, δίνοντας κινηματογραφική χροιά στα πλάνα σας, αφού κάνει zoom ενώ κινείται προς τα πίσω κρατώντας στο επίκεντρο το θέμα.

Το ActiveTrack έχει βελτιωθεί, αφού πλέον κάνει τρισδιάστατη ανίχνευση του αντικειμένου που ακολουθεί, και μπορεί να καταγράψει ακόμα και αυτοκίνητα που κινούνται γρήγορα σε στροφές.

Ο χρόνος πτήσης αυξήθηκε στα 31 λεπτά και η μέγιστη ταχύτητα είναι 70χλμ/ώρα. Το OcuSync 2.0 σύστημα υπόσχεται αξιοπιστία στη σύνδεση με το drone, αφού εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ των 2.4GHz και 5GHz. Η ακτίνα δράσης φτάνει τα 8km και το preview είναι στα 1080p. Τα νέα Mavic 2 διαθέτουν και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 8GB πέρα από τη θύρα microSD για...τους ξεχασιάρηδες.

Στους αισθητήρες έχουμε στερεοσκοπικό οπτικό σύστημα που καλύπτει το drone μπροστά, πίσω, στο πλάι, κάτω αλλά και πάνω με 10 συνολικά αισθητήρες. Σε συνδυασμό με την Enhanced Apas tracking τεχνολογία το drone υπόσχεται πως δε θα ασχοληθείτε με την πτήση παρά μόνο με την κινηματογράφηση. Διαθέτει μάλιστα και led φως στο κάτω μέρος για ασφαλή προσγείωση.

Τα Mavic 2 είναι άμεσα διαθέσιμα στο website της DJI. Το Zoom προσφέρεται έναντι €1.249 και το Pro έναντι €1.449.