Η Google ξέρει που βρίσκεστε ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει το Ιστορικό Τοποθεσίας 

Δείτε πως να "κρυφτείτε"

Η Google ξέρει που βρίσκεστε ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει το Ιστορικό Τοποθεσίας

Η Google ανιχνεύει την τοποθεσία σας όταν χρησιμοποιείτε ορισμένες υπηρεσίες της, όπως τους Χάρτες ή την Google αναζήτηση, γεγονός που ποτέ δεν απέκρυψε. Ωστόσο μια νέα αναφορά ισχυρίζεται πως ακόμα κι όταν απενεργοποιείτε την ανίχνευση θέσης μέσω του Location History, οι κινήσεις σας συνεχίζουν να ανιχνεύονται.

Ερευνητές του Princeton διαπίστωσαν πως ακόμα και με το Location History απενεργοποιημένο, κάθε φορά που ανοίγετε μια εφαρμογή όπως οι Χάρτες, ο Καιρός ή ακόμα και ο έλεγχος των Android αναβαθμίσεων, η Google θα προσπαθήσει να εντοπίσει την τοποθεσία σας. Η απάντηση από την Google ήρθε άμεσα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών, συμπεριλαμβάνοντας: Location History, Web and App Activity και μέσω των Location Services των συσκευών. Προσφέρουμε ξεκάθαρες περιγραφές αυτών των εργαλείων και εύχρηστο έλεγχο, ώστε οι χρήστες να τα ενεργοποιούν ή να τα απενεργοποιούν και να διαγράφουν το ιστορικό τους κάθε στιγμή.

Όντως λοιπόν, η απενεργοποίηση του Location History απενεργοποιεί απλά την οπτική καταγραφή των μερών που επισκεφτήκατε. Αν θέλετε να σταματήσει η Google να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Web and App Activity.

0 comment(s)