Μεγάλη έμφαση από την Intel στους AI επεξεργαστές

Διότι τον προηγούμενο χρόνο έφεραν έσοδα του $1 δις
10 Αυγούστου 2018 11:35
Μεγάλη έμφαση από την Intel στους AI επεξεργαστές

Η Intel αποκάλυψε τα σχέδια της για μια μεγάλη ώθηση των πόρων της στην ανάπτυξη chip τεχνητής νοημοσύνης, στη συνεχόμενη προσπάθειας της να εξελιχθεί και σε άλλους τομείς του computing. Ο γίγαντας του hardware ανακοίνωσε πως θα δίνει έμφαση στη νέα εποχή του data-centric computing με την ανάπτυξη των Xeon επεξεργαστών, καθώς θα απομακρύνει το ενδιαφέρον της από τους παραδοσιακούς PC επεξεργαστές. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που οδήγησε την Intel σε αυτή την στροφή, καθώς οι Xeon AI επεξεργαστές της απέφεραν περί το $1 δις έσοδα μέσα στο 2017, έχοντας στην πελατεία της γίγαντες του τομέα της τεχνολογίας όπως οι Google, Huawei αλλά και το ερευνητικό κέντρο του CERN. Η Intel αναμένει πολλά έσοδα από τις "data-centric" επιχειρήσεις, καθώς εκτιμάται ότι τα έσοδα όλου του κλάδου να φτάσουν συνολικά τα $200 δισεκατομμύρια μέχρι το 2022. 

Στο συνέδριο Innovation Summit της εταιρίας, ο executive VP και γενικός διευθυντής του data center group της Intel, αποκάλυψε ότι οι νέες ανακαλύψεις σε αυτόν τον τομέα έχουν ως αποτέλεσμα τα chips της να δουν βελτίωση της τάξης του 200x στην επεξεργασία ΑΙ από το 2014, αριθμός που ολοένα και αυξάνεται. 

Μάλιστα ανέφερε ότι η εταιρία εργάζεται σκληρά για να ολοκληρώσει και βάζει τις τελικές πινελιές στη νέα της Cascade Lake πλατφόρμα της που θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους, ενώ σειρά έχει η Cooper Lake και η πρώτη στα 10nm αρχιτεκτονικής πλατφόρμα, Ice Lake.