Το καπό αυτού του αυτοκινήτου λειτουργεί και σαν αερόσακος για τους πεζούς (BINTEO)

Η εντυπωσιακή τεχνολογία της Buick Regal GS
10 Αυγούστου 2018 09:27
Το καπό αυτού του αυτοκινήτου λειτουργεί και σαν αερόσακος για τους πεζούς (BINTEO)

Τα ατυχήματα με πεζούς συμβαίνουν αρκετά σύμφωνα με μελέτες ειδικών και πλέον οι συγκρούσεις αυτοκινήτων με πεζούς έχει αυξηθεί. Η γνωστή εταιρία αυτοκινήτων Buick ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία που ευελπιστεί να μειώσει την σοβαρότητα αυτού του είδους των ατυχημάτων, με το Active Hood Pedestrian System, το οποίο φέρει η Regal GS και έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει το καπό λίγο πάνω από τη μηχανή και έτσι να μειώνει την πρόσκρουση ενάντια στα εξαρτήματα της μηχανής. 

Ο αρχιμηχανικός του Active Hood συστήματος δήλωσε πως έχει γίνει πολλή δουλειά για να αποφευχθούν ατυχείς αναπτύξεις του. Μάλιστα, βοηθιέται από έναν ιδιαίτερα περίπλοκο αλγόριθμο που διαφοροποιεί τα διαφορετικά είδη των ανδρείκελων για τις δοκιμές. 

Πώς ακριβώς όμως λειτουργεί το εν λόγω σύστημα της Buick; Πρώτον υπάρχει ένας αισθητήρας στον προφυλακτήρα που ανιχνεύει εάν η σύγκρουση έγινε με άνθρωπο ή με ένα φανάρι ή κάδο. Μετά, μέσω πυροτεχνημάτων στους μεντεσέδες του καπό γίνεται η ανάπτυξη του που δημιουργεί ένα "μαξιλάρι" για τον πεζό σαν αερόσακος και έτσι μειώνεται αισθητά η πρόσκρουση.

Σύμφωνα με τη Buick αυτό μειώνει τους σοβαρούς τραυματισμούς για τους πεζούς:

Είναι η δευτερεύουσα σύγκρουση που προκαλεί τον τραυματισμό και όχι η πρώτη επαφή με το καπό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως λειτουργεί το Active Hood σύστημα που συναντάται στη Buick Regal GS

Tags: