Galaxy Note 9: Το είδαμε από κοντά και σας το αποκαλύπτουμε!

Ταξιδέψαμε στη Νέα Υόρκη και είδαμε από κοντά τη νέα ναυαρχίδα της Samsung
09 Αυγούστου 2018 15:29
Galaxy Note 9: Το είδαμε από κοντά και σας το αποκαλύπτουμε!

Το Unpacked event της Samsung μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν έκρυβε τρομερές εκπλήξεις μιας και ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον το Galaxy Note 9. Ο Αλέξανδρος Καρατζάς των Unboxholics βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όσο γράφονται αυτές οι γραμμές για να καταγράψει οπτικό υλικό και εμείς σας μεταφέρουμε τα όσα ανακοίνωσε η νοτιοκορεάτικη εταιρία στο ειδικό event της για τη νέα της ναυαρχίδα που δοκιμάσαμε από κοντά.

Στα της συσκευής το Note 9 όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε μια 6.4 ιντσών QuadHD ανάλυσης sAMOLED οθόνη με HDR υποστήριξη και aspect ratio 18.5:9. Ο επεξεργαστής, επίσης είναι ίδιος με το S9, καθώς θα είναι εξοπλισμένο με τον Snapdragon 845 ή τον Exynos 9810 για χώρες της Ευρώπης όπως η δική μας. Η εστίαση στο gaming για το Note 9 επέτρεψε τη Samsung να ενσωματώσει ειδικό σύστημα ψύξης, όπου με τη μεγάλη μπαταρία των 4000mAh χαρίζει αρκετές ώρες άνετου gaming. Και εάν το κινητό αρχίζει να ζεσταίνεται η Α.Ι. ρίχνει αυτόματα τις επιδόσεις της συσκευής για να διατηρηθεί.

Κρατώντας τις παραδόσεις, το Note 9 θα φέρει την κλασική 3.5mm θύρα, δίνοντας μάλιστα και ένα δωρεάν ζευγάρι ακουστικών “tuned by AKG”. Από εκεί και πέρα, σχεδιαστικά δεν φέρει καμία αξιόλογη αλλαγή και θα έχει αντοχή στο νερό με IP68 rating. Στα του software το Galaxy Note 9 θα τρέχει Android 8.1 Oreo ντυμένο με το skin της Samsung. Η εταιρεία επιμένει με την ψηφιακή βοηθό της και η νέα της ναυαρχίδα θα έρθει με τη Bixby 2.0, η οποία θα φέρει καλύτερη αναγνώριση φωνής, γρηγορότερη απόκριση και θα εστιάζει στη συζήτηση με τον χρήστη.

Η Samsung έκανε λόγο για δύο μοντέλα, το βασικό με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου -αποτελεί αναβάθμιση από τα 64GB- και ένα ακριβότερο με 8GB RAM και 512GB, χωρητικότητα, η οποία πλέον μπορεί να αγγίξει το 1TB συνολικά -μια πρωτιά στον συγκεκριμένο τομέα- εφόσον «κουμπώσετε» και μια SD card των 512GB.

Η κάμερα του είναι ίδια με του S9, οπότε έχουμε να κάνουμε με τον διπλό 12+12 MP "Dual Pixel" αισθητήρα με μεταβαλλόμενο διάφραγμα στα f/1.5 και f/2.4 καθώς και οπτικό σταθεροποιητή και στις δύο κάμερες, ενώ η selfie κάμερα φτάνει τα 8MP. Ωστόσο, με τη βοήθεια της Α.Ι. η κάμερα του Note 9 αναβαθμίζεται και μπορεί να αναγνωρίζει χάρη σε αυτή 20 διαφορετικά είδη σκηνών και να ενσωματώνει τις σωστές -κατά αυτήν- ρυθμίσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ένα χαρακτηριστικό που διέπει τη σειρά Note είναι η γραφίδα. Το S Pen αναβαθμίζεται σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχο του και πλέον λειτουργεί με Bluetooth, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε καταστάσεις όπως μια παρουσίαση, να βγάλετε φωτογραφία όντας από απόσταση, να ξεκλειδώσετε από μακριά τη συσκευή και πολλά ακόμη. Έχει εμβέλεια 10 μέτρων και η μπαταρία του διαρκεί μισή ώρα, αλλά όταν το τοποθετείται στην ειδική θύρα του Note 9 αυτό μπορεί να φορτίσει σε μόλις 40 δευτερόλεπτα. Εάν τέλος εξαντληθεί εντελώς η μπαταρία χρησιμοποιείται ως κλασικό πενάκι όπως τα προηγούμενα S Pen.

Επίσης, παρουσιάστηκε και ο διπλός ασύρματος φορτιστής μαζί με το Note 9, που θα επιτρέπει την ταυτόχρονη φόρτιση του κινητού αλλά και του Galaxy Watch πλάι του.

Το Galaxy Note 9 θα κυκλοφορήσει στις 24 Αυγούστου με τιμή που θα ξεκινάει από τα €1049 για το 6GB/128GB μοντέλο και €1299 για το 8GB/ 512GB μοντέλο, ενώ και τα δύο υποστηρίζουν dual SIM. Τέλος, θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα: midnight black, ocean blue, lilac purple και metallic copper (εκτός Ευρώπης).