Αποκαλύφθηκε η ονομασία του Android P

Αν μαντέψατε κάτι σε "πίτα" ήσασταν σωστοί
07 Αυγούστου 2018 11:17
Αποκαλύφθηκε η ονομασία του Android P

Η Google ανακοίνωσε ύστερα από μήνες φημών την ονομασία του Android P. Αν μαντέψατε πως θα λέγεται Popcorn, Praline, Pancakte, Parfait ή ακόμη Προφιτερόλ ή Πουτίγκα τότε πέσατε έξω μιας και επιλέχθηκε ένα πολύ πιο απλό όνομα. Η νέα έκδοση του mobile λειτουργικού της συστήματος βαφτίζεται επίσημα Android 9 Pie, δηλαδή "πίτα".

Τώρα τι είδους πίτα από μηλόπιτα μέχρι σπανακόπιτα, η Google θέλει μάλλον να το αφήσει στην όρεξη του καθενός. Το Android Pie είναι από σήμερα κιόλας -ως είθισται- διαθέσιμο στις Pixel συσκευές. Τα κύρια χαρακτηριστικά του Android 9.0 είναι το "Digital Wellbeing", ένα νέο gesture-based σύστημα πλοήγησης, περαιτέρω βελτιώσεις στην ενσωμάτωση Α.Ι. λειτουργιών και λίγες αλλαγές στην εμφάνιση του software, όπως το ανανεωμένο status bar για να συνεργάζεται καλύτερα με τα notches. 

Ωστόσο, η επίσημη διάθεση δεν θα έρθει με όλα τα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν τον Μάιο στο Google I/O, καθώς θα λείπει το Digital Wellbeing και το "wind down" χαρακτηριστικό για όταν θέλετε να κοιμηθείτε. Αυτά θα διατεθούν προς το παρόν μόνο σε beta έκδοση και μόνο για τους Pixel χρήστες. 

Η κανονική κυκλοφορία του Android Pie θα γίνει τον χειμώνα και για να εγγραφείτε στη beta του Digital Wellbeing -δε χρειάζεται να είστε μέλος του Android P Beta προγράμματος- μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο.