Ένα τηλεφωνικός αριθμός προστέθηκε στη λίστα επαφών κάθε Ινδού

Και κανείς δεν ήξερε πώς και από πού
04 Αυγούστου 2018 07:25
Ένα τηλεφωνικός αριθμός προστέθηκε στη λίστα επαφών κάθε Ινδού

Οι Ινδοί ξύπνησαν χτες με ένα νέο αριθμό αποθηκευμένο στη λίστα επαφών τους, χωρίς να τον έχουν προσθέσει οι ίδιοι. Το Twitter άρχισε να κατακλύζεται με posts ανθρώπων που έψαχναν μια εξήγηση, ωστόσο για τη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας, καμία εξήγηση δεν ερχόταν από επίσημα χείλη.

Ο αριθμός ήταν ο 1-800-300-1947, ένας αριθμός χωρίς χρέωση ο οποίος αντιστοιχεί στο UIDAI, την αρχή μοναδικής ταυτοποίησης πολιτών της Ινδίας, καθώς σε αυτή τη χώρα κάθε πολίτης διαθέτει ένα μοναδικό 12ψηφιο αριθμό τον οποίο χρησιμοποιεί παντού για να πιστοποιήσει την ταυτότητά του.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επιβολή του αριθμού στις τηλεφωνικές συσκευές ενώ σε ανακοίνωσή της δήλωσε πως "δεν έδωσε έγκριση ούτε ζήτησε ή συμβούλεψε κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών παρόχων ή των κατασκευαστών να συμπεριλάβουν την επαφή στην default λίστα των δημοσίων τηλεφωνικών αριθμών”.

Η απάντηση ήρθε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, με την Google να παραδέχεται πως αυτή ήταν που πρόσθεσε τον αριθμό στη λίστα επαφών των χρηστών Android.

Κατά την εσωτερική μας έρευνα, αποκαλύφθηκε πως το 2014 η τότε τηλεφωνική γραμμή βοηθείας UIDAI και η γραμμή βοηθείας 112, είχαν μπει στον κώδικα του SetUp wizard της έκδοσης Android που προοριζόταν για την Ινδία και έκτοτε έχει παραμείνει εκεί. Λυπούμαστε για την όποια αναστάτωση προκάλεσε αυτό και θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πάντες λέγοντας πως δεν πρόκειται για περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στις Android συσκευές τους. – Εκπρόσωπος Google