Αναφορές για τρεμόπαιγμα οθόνης στο OnePlus 6

Κάτω από ορισμένες συνθήκες φωτισμού
30 Ιουλίου 2018 07:50
Αναφορές για τρεμόπαιγμα οθόνης στο OnePlus 6

Οι αναβαθμίσεις της OnePlus είναι ένα θετικό στοιχείο της εταιρίας, αφού είναι πάντα γρήγορες και διορθώνουν τα όποια ενοχλητικά bugs αναφέρονται από την κοινότητα. Ένα πρόσφατο update όμως φαίνεται πως προκάλεσε κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες στο OnePlus 6.

Posts στο Reddit και στα forums της OnePlus κάνουν λόγο για τρεμόπαιγμα της οθόνης κάτω από ορισμένες συνθήκες φωτισμού. Οι χρήστες παρατήρησαν πως η φωτεινότητα μετακινείται μεταξύ διαφορετικών επιπέδων, ενώ το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο στις εικόνες ή σε περιεχόμενο που είναι κυρίως λευκό ή με πολύ έντονα χρώματα. Άλλοι ισχυρίζονται πως αυτό συμβαίνει μόνο κάτω από έντονο ηλιακό φως.

Όλα ξεκίνησαν μετά το update του OxygenOS στην έκδοση 5.1.8, οπότε θεωρείται πιθανότερο ένα software πρόβλημα που μπερδεύει τον αισθητήρα περιβάλλοντα φωτισμού του τηλεφώνου και μπορεί εύκολα να διορθωθεί στην επόμενη αναβάθμιση και όχι κάποιο hardware ελάττωμα. Η OnePlus δεν έχει εντοπίσει ακόμα το πρόβλημα  και ζητά από τους χρήστες που συνάντησαν αυτό το φαινόμενο ένα video στο οποίο καταγράφεται η οθόνη τους, μαζί με το log του τηλεφώνου. Εσείς έχετε συναντήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα; Ποια έκδοση OxygenOS έχετε;