Η Apple παραδέχεται το throttling στο νέο MacBook Pro

Ζητάει συγγνώμη και εκδίδει fix
25 Ιουλίου 2018 08:19
Η Apple παραδέχεται το throttling στο νέο MacBook Pro

Οι καταγγελίες για throttling λόγω θερμοκρασίας στο νέο MacBook Pro του 2018 συνεχίζονται με τη μορφή χιονοστιβάδας μετά το σχετικό βίντεο του YouTuber Dave Lee και αποκαλύπτεται πως αναπτύσσονται τέτοιες θερμοκρασίες που οι 8ης γενιάς Intel επεξεργαστές ρίχνουν τις επιδόσεις τους κάτω ακόμα και από τη βασική ταχύτητα χρονισμού.

Η Apple ερεύνησε το θέμα μετά το video του Lee και ανακάλυψε αποτελέσματα που δεν είχε δει η ίδια στις δικές της δοκιμές. Όπως αποκάλυψε στο The Verge, το throttling στις αρχικές δοκιμές της Apple διαπιστώθηκε μόνο κάτω από συγκεκριμένες, πολύ έντονες συνθήκες εργασίας. Το bug επηρεάζει τόσο το 13 ιντσών όσο και το 15 ιντσών μοντέλο, αλλά και όλες τις επιλογές Intel επεξεργαστών. Δεν επηρεάζει ωστόσο προηγούμενες γενιές.

Πραγματοποιώντας εκτεταμένες δοκιμές επιδόσεων με διαφορετικά φορτία εργασίας, αναγνωρίσαμε πως υπάρχει ένα ψηφιακό κλειδί που λείπει από το firmware και επηρεάζει τη θερμική διαχείριση του συστήματος και μπορεί να οδηγήσει τις ταχύτητες χρονισμού του πυρήνα χαμηλά κάτω από έντονα θερμικά φορτία στο νέο MacBook Pro. Ένα fix συμπεριλαμβάνεται στο σημερινό macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update και συνιστούμε να το εγκαταστήσετε. Απολογούμαστε σε κάθε πελάτη που βίωσε οτιδήποτε λιγότερο από τις βέλτιστες επιδόσεις στα νέα του συστήματα. Οι πελάτες μας μπορούν να αναμένουν πως το νέο MacBook Pro των 15 ιντσών θα είναι έως και 70% ταχύτερο και το MacBook Pro με Touch Bar των 13 ιντσών θα είναι 2 φορές ταχύτερο, όπως φαίνεται και στα αποτελέσματα επιδόσεων στο website μας.

Δεδομένου πως το πρόβλημα είναι software και όχι hardware, το throttling επηρεάζει όλα τα MacBook Pro 2018 και όχι μόνο αυτά με τον i9 επεξεργαστή, οπότε η αναβάθμιση του λογισμικού κρίνεται απαραίτητη.