Καταγγελίες για throttling στο κορυφαίο MacBook Pro 2018 μοντέλο

Είναι υπερβολικά ισχυρό για το καλό του
20 Ιουλίου 2018 10:27
Καταγγελίες για throttling στο κορυφαίο MacBook Pro 2018 μοντέλο

Οι αναβαθμισμένες εκδοχές του MacBook Pro που είδαμε πριν λίγες μέρες έφεραν και το κορυφαίο μοντέλο με τα νέα chips της Intel, το Core i9. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως όλη αυτή η ισχύς δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Σύμφωνα με το διάσημο tech YouTuber Dave Lee, το MacBook Pro με τον Core i9 επεξεργαστή αντιμετωπίζει προβλήματα throttling εξαιτίας του σχεδιασμού του laptop, ο οποίος δεν είναι αρκετά καλός στο να αποβάλλει τη θερμότητα του chip. Ως αποτέλεσμα, για την αποφυγή υπερθέρμανσης ο επεξεργαστής ρίχνει τις επιδόσεις του.

Στις δοκιμές του ο Lee διαπίστωσε πως το laptop δεν μπορεί να διατηρήσει τη βασική συχνότητα χρονισμού του μετά από μια μικρή περίοδο εντατικής χρήσης του επεξεργαστή, όπως το editing ενός video στο Premiere. Επιπλέον διαπίστωσε πως οι χρόνοι rendering στο Premiere διαρκούσαν περισσότερο από αυτούς του μοντέλου του 2017 με Core i7 επεξεργαστή. Σε μια προσπάθεια να επαληθεύσει πως η θερμότητα ευθύνεται για αυτές τις επιδόσεις, έβαλε το laptop στο ψυγείο και είδε τους χρόνους του render να πέφτουν από τα 40 λεπτά στα 27 λεπτά.

Καταλήγει πως αυτό το επίπεδο throttling είναι απαράδεκτο για ένα μηχάνημα το οποίο κοστίζει τόσα πολλά χρήματα και απευθύνεται ακριβώς σε αυτό το κοινό που το χρειάζεται για εντατικές εργασίες. Η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμα το θέμα, έχουν αρχίσει όμως να ξεπηδούν αναφορές στο Reddit που συμφωνούν με τα ευρήματα του Lee.