Το Microsoft Teams αποκτά από σήμερα δωρεάν έκδοση

Διαθέσιμο για επιχειρήσεις μικρότερες των 300 ατόμων
17 Ιουλίου 2018 05:08
Το Microsoft Teams αποκτά από σήμερα δωρεάν έκδοση

Η εφαρμογή Teams της Microsoft αποτελεί από το 2016 κομμάτι της σουίτας των επιχειρησιακών προγραμμάτων που προφέρει η ίδια μέσω της συνδρομής Office 360 (έναντι $60 δολαρίων το χρόνο). Παρότι απέσπασε ένα αξιοσέβαστο κομμάτι της πίτας που ονομάζεται "ενδοεπιχειρησιακή επικοινωνία", το δωρεάν μοντέλο που προσέφερε και προσφέρει ο άμεσος αντίπαλος του, Slack, ήταν αρκετό για να οδηγήσει μικρότερου βεληνεκούς εταιρίες σε ένα ξεκάθαρο μονόδρομο. Θέλοντας να αλλάξει την ως έχει κατάσταση και να κερδίσει την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων, η Microsoft ανακοινώνει σήμερα το επόμενο της βήμα.

Λόγος φυσικά για την παρουσίαση ενός νέου, δωρεάν μοντέλου "αγοράς" του Microsoft Teams. Η δωρεάν έκδοση που δεν φέρει ιδιαίτερους περιορισμούς (έχει όμως αισθητή διαφορά από τις δύο επί πληρωμή εκδοχές) αφορά κατ' αποκλειστικότητα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αφού ο μέγιστος αριθμός ατόμων της ομάδας δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 300 άτομα. Υποστηρίζοντας περισσότερες από 40 γλώσσες, μεταξύ των οποίων συναντάμε και τα Ελληνικά, η εφαρμογή που βρίσκεται διαθέσιμη σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες της αγοράς (βλ. Windows, MacOS, Android και iOS) προσφέρει πέραν της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών της εκάστοτε επιχείρησης, 2GB προσωπικούς cloud αποθηκευτικού χώρου, 10GB ακόμη κοινής χρήσης που αφορούν την ομάδα στο σύνολο της, καθώς και ενσωματωμένη, πραγματικού χρόνου δημιουργία περιεχομένου μέσω των Office Online εφαρμογών (βλ. Word, Excel, PowerPoint και OneNote).

Καθένας με κάποιο επιχειρησιακό ή ακόμη και προσωπικό email λογαριασμό μπορεί από σήμερα να κάνει εγγραφή στο δωρεάν tier του Microsoft Teams.