Πόσο θα κοστίζει ένα διαστημικό ταξιδάκι;

Ο τιμοκατάλογος της Blue Origin
16 Ιουλίου 2018 07:15
Πόσο θα κοστίζει ένα διαστημικό ταξιδάκι;

Ο Jeff Bezos είναι σίγουρος πως την επόμενη χρονιά θα στείλει τους πρώτους διαστημικούς τουρίστες σε τροχιά για να βιώσουν την εμπειρία του διαστήματος. Όπως φαντάζεστε σίγουρα ένα τέτοιο εγχείρημα δε θα είναι φθηνό, ειδικά εφόσον πρόκειται για μια αγορά που δεν υπάρχει ακόμα και οι άνθρωποι που έχουν φτάσει στο διάστημα είναι μόνο εκπαιδευμένοι αστροναύτες. Πόσο όμως θα κοστίζουν τα εισιτήρια της Blue Origin;

Το Reuters επικαλείται πηγές μέσα από την εταιρία, οι οποίες ισχυρίζονται πως η Blue Origin θα χρεώσει τα πρώτα ταξίδια στο διάστημα $200.000 με $300.000. Τα εισιτήρια θα γίνουν διαθέσιμα το 2019, μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμαστικές πτήσεις του New Shepard με επιβάτες.

Αυτό που θα αγοράσουν ουσιαστικά οι υποψήφιοι πελάτες με $300.000 θα είναι η αίσθηση έλλειψης βαρύτητας, θα μπορούν να δουν την καμπυλότητα της Γης από το υποτροχιακό διάστημα για λίγα λεπτά και φυσικά θα μπορούν να κοκορευτούν για αυτή την εμπειρία. Η New Shepard κάψουλα έχει έξι παράθυρα παρατήρησης, ενώ όλο το ταξίδι θα γίνεται αυτόνομα, με αλεξίπτωτα να επιστρέφουν την κάψουλα στη Γη. Η Blue Origin δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις τιμές.