Η επόμενη έκδοση του Android ονομάζεται "Φιστίκια Αιγίνης";

Εκπρόσωπος της Huawei αποκαλύπτει καταλάθος
13 Ιουλίου 2018 05:00
Η επόμενη έκδοση του Android ονομάζεται

Ως γνωστόν, οι εκδόσεις του Android λειτουργικού δανείζονται το όνομα τους (κατά αλφαβητική σειρά) από διάφορες - γνωστές ανά τον κόσμο - γλυκές λιχουδιές. Μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν στο παρελθόν οι εκδόσεις 4, 5 και 8, ή αλλιώς KitKat, Lollipop και Oreo αντιστοίχως. Σύμφωνα με το σύνηθες, η Google παρουσιάζει τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου I/O, ανακοινώνοντας παράλληλα και το όνομα του γλυκίσματος που κρύβεται πίσω από το εκάστοτε γράμμα. Το keynote του 2018 όμως μας επιφύλασσε μια έκπληξη, αφού παρά την εκτενή παρουσίαση του Android P επί σκηνής, δεν υπήρξε καμία επίσημη αναφορά στο τελικό της όνομα. Οι φήμες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου έκτοτε, αναφέρονται σε αυτό ως Android Pancake (φυσικά!), Android Popsicle, Android Pumpkin Pie, Android Pecan Pie, Android Panna Cotta, Android Parfait, και μεταξύ άλλων: Android Peanut Butter και Android Praline.

Φαίνεται όμως πως η Google θα κάνει αυτήν τη φορά την ανατροπή, επιλέγοντας το underdog και όχι κάποιο από τα γνωστά ονόματα, ή τουλάχιστον αυτό αποκάλυψε καταλάθος εκπρόσωπος της Huawei στην Πολωνία. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με πελάτη (για λόγους τεχνικής υποστήριξης), όταν ρωτήθηκε για το αν η κινητή συσκευή του χρήστη (βλ. P9 Lite Mini) θα πάρει κάποια αναβάθμιση σχετική με το Oreo, εκείνος του παρέθεσε μια παράγραφο που απαριθμούσε όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις εκείνης, εντός της οποίας γινόταν αναφορά στο Android Pistachio. Ναι, καλά διαβάσατε, η επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού της Google ενδέχεται να μην είναι άλλη από το Android Φιστίκια Αιγίνης. Όσο περίεργο και αν σαν ακούγεται, η εν λόγω διαρροή συνάδει με προηγούμενες αναφορές που ήθελαν την εταιρία να επιλέγει κάτι λίγο πιο μακροσκελές, όπως το Android Pistachio Ice Cream το οποίο διατηρεί τη φύση του γλυκού που κατά παράδοση έχει το Android.

Φυσικά πρόκειται για μια άτυπη "ανακοίνωση", πράγμα που σημαίνει πως μέχρι κάποια επίσημη δήλωση από την Google τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, αφού ακόμη και να ισχύει, μέχρι τη διάθεση της ενδέχεται να αλλάξει. Πως σας φαίνεται λοιπόν το ενδεχόμενο αυτού του ονόματος για την 9η έκδοση του μεγαλύτερου mobile λειτουργικού της αγοράς; Θεωρείτε πως κάποιο άλλο όνομα θα ταίριαζε περισσότερο;

Tags: