Η αυτόνομη μεταφορική πλατφόρμα του μέλλοντος

Το T-log θα μεταφέρει μέχρι και 16 τόνους φορτίο
13 Ιουλίου 2018 04:30
Η αυτόνομη μεταφορική πλατφόρμα του μέλλοντος

Πλέον τα αυτόνομα οχήματα δε θα διαθέτουν ούτε καμπίνα για τον οδηγό, αφού η οδήγηση θα γίνεται από εξειδικευμένο λογισμικό. Ωστόσο η Einride θέλει να πετύχει κάτι ιδιαίτερο με το νέο της όχημα το T-Log. To αυτόνομο και ηλεκτρικό T-Log θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και δεκαέξι τόνους ξυλείας αλλά και οποιουδήποτε φορτίου. Η μπαταρία του των 16kWh θα προσφέρει μέχρι και 193 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Όμως το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίσει πέρα από τον φουτουριστικό σχεδιασμό του, είναι η ικανότητά του να μπορεί να πλοηγηθεί στους χωματόδρομους που υπάρχουν μέσα στα δάση. Η οδήγηση σε κακοτράχαλους δρόμους σίγουρα είναι μια από τις αδυναμίες των αυτόνομων οχημάτων προς το παρόν, όμως το T-Log θέλει να το αλλάξει και αυτό. Η Einride χρησιμοποιεί λογισμικό της Nvidia για να πετύχει αυτονομία τετάρτου επιπέδου στο όχημά της, που σημαίνει εντελώς αυτόνομη οδήγηση σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Το Τ-Log αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας. Οι ειδικοί πιστεύουν πως τα αυτόνομα οχήματα θα επηρεάσουν πρώτα τον μεταφορικό τομέα και πως μέχρι το 2030 μέχρι και 11 εκατομμύρια οδηγοί σε Ευρώπη και Αμερική θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους.