Οι μετοχές του Facebook πιάνουν νέο υψηλό

Παρά τα σκάνδαλα που αντιμετώπισε η πλατφόρμα φέτος
10 Ιουλίου 2018 04:00
Οι μετοχές του Facebook πιάνουν νέο υψηλό

Μπορεί τα σκάνδαλα να χτύπησαν απανωτά το Facebook την φετινή χρονιά, ωστόσο ο γίγαντας που δημιούργησε ο Zuckerberg δεν κλονίστηκε χρηματιστηριακά όσο πιστεύαμε. Όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση της χρηματιστηριακής αξίας της πλατφόρμας λόγω των σκανδάλων, αλλά την προηγούμενη Παρασκευή η μετοχή του Facebook χτύπησε νέο ρεκόρ. Η αξία της μετοχής έφτασε τα $203.64 στιγμιαία κλείνοντας στα $203.23 για την μέρα, ποσό που πάλι αποτελεί ρεκόρ. Τα νούμερα αυτά καθόρισαν την αξία της εταιρίας στα $588 δισεκατομμύρια.

Το κλείσιμο της μετοχής του Facebook στα $203.23 δεν ανέβασε μόνο την αξία της εταιρίας, αλλά έκανε και τον ίδιο τον Zuckerberg αρκετά πλουσιότερο. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση του Bloomberg Billionaires Index πίσω από τον βαθύπλουτο μεγιστάνα Warren Buffet, ξεπερνώντας τον μάλιστα στιγμιαία. Το Bloomberg εκτιμά πως ο Zuckerberg αξίζει γύρω στα $79.7 δισεκατομμύρια.

Ακόμη και τα έσοδα της εταιρίας ήταν αυξημένα για το πρώτο τέταρτο της οικονομικής χρονιάς φέτος, αναφέροντας πως είχε 1.45 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες την ημέρα και 2.2 δισεκατομμύρια τον μήνα.