Έτοιμη η θερμική ασπίδα του Parker Solar Probe

Για την πρώτη αποστολή της  ανθρωπότητας σε ένα άστρο
08 Ιουλίου 2018 06:03
Έτοιμη η θερμική ασπίδα του Parker Solar Probe

Το Parker Solar Probe θα είναι το μέσο που θα εκτελεστεί η πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας σε ένα άστρο. Για να καταφέρει όμως να φτάσει πιο κοντά στον Ήλιο από οποιοδήποτε ανθρώπινο δημιούργημα, θα χρειαστεί να αντέξει σε εξωφρενικές θερμοκρασίες. Έτσι η NASA το εξοπλίζει με την πιο ανεπτυγμένη θερμική ασπίδα που έχουμε σήμερα, την 2.5 μέτρων Thermal Protection Shield, η οποία αντέχει σε  θερμοκρασίες έως και 1.370 βαθμών Κελσίου.

Στο εσωτερικό του σκάφους θα  βρίσκονται τα όργανα που θα συγκεντρώνουν δεδομένα από την κορώνα του Ήλιου σε μια ανεκτή θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου. Από την άλλη, η ασπίδα η οποία ζυγίζει 72.5 κιλά, αποτελείται από δύο πάνελ και ένα πυρήνα αφρού με 97% αέρα. Η εξωτερική του επιφάνεια θα είναι καλυμμένη με  μία ειδική λευκή μπογιά η οποία θα αντανακλά την ενέργεια του Ήλιου.

Το Parker Solar Probe θα εκτοξευτεί στις 4 Αυγούστου. Η κοντινότερη απόσταση που θα επιτύχει θα είναι το 2024, όταν και θα βρεθεί 6.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο, πιο κοντά από ότι έχουμε φτάσει ποτέ. Η αποστολή του θα διαρκέσει 6 χρόνια και θα μας αποκαλύψει πολύτιμες πληροφορίες γύρω από τη λειτουργία του Ήλιου.