Ψηφίστε για την κατάργηση ή όχι της θερινής ώρας 

Έχετε μέχρι τις 16 Αυγούστου

Ψηφίστε για την κατάργηση ή όχι της θερινής ώρας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε ένα online δημοψήφισμα, για να διαπιστώσει αν οι πολίτες  της θέλουν την κατάργηση της θερινής ώρας. Η θερινή ώρα, ή Daylight Saving Time, είναι η αλλαγή ώρας που υιοθετεί ένα κράτος για ένα διάστημα του έτους και κατά γενικό κανόνα είναι μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του ηλιακού φωτός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για εξοικονόμηση ενέργειας. Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί τη θερινή ώρα αποτελεί μειοψηφία καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν.

Η θερινή ώρα εφαρμόζεται σήμερα σε 28 Ευρωπαϊκές χώρες. Οι υπέρμαχοι υποστηρίζουν πως οι δρόμοι έτσι είναι ασφαλέστεροι, ενώ αυτοί που θέλουν την κατάργησή της βασίζονται σε ακαδημαϊκές έρευνες που δείχνουν πως η αλλαγή διαταράσσει τους ευαίσθητους κιρκάδιους ρυθμούς του ανθρώπου, οδηγώντας σε μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

Η τελική απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί το εμπόριο και τα ταξίδια. Το ερωτηματολόγιο λοιπόν είναι διαθέσιμο για κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τις 16 Αυγούστου και φαίνεται πως το θέμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αφού από την ανακοίνωση μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι servers έχουν πέσει.

Ποια η άποψή σας; Αφήστε το σχόλιο σας παρακάτω και επιλέξτε αυτό το link για να ψηφίσετε.

2 comment(s)