Αποζημιώσεις ζητούν οι χρήστες Spotify για την έντονη προώθηση του Drake

Υπήρχε η εικόνα του ακόμα και σε playlists που δεν είχαν τραγούδια του
04 Ιουλίου 2018 06:06
Αποζημιώσεις ζητούν οι χρήστες Spotify για την έντονη προώθηση του Drake

Ο Drake μπορεί να έσπασε πριν λίγες μέρες κάθε ρεκόρ που υπάρχει στο streaming, ωστόσο αυτό δεν έγινε αποκλειστικά από την αγάπη του κόσμου. Από την πρώτη μέρα ήρθαν στο φως κατηγορίες πως το νέο άλμπουμ Scorpion προωθήθηκε σε ενοχλητικό βαθμό από τις εταιρίες. Ειδικότερα οι Premium χρήστες του Spotify οι οποίοι πληρώνουν συνδρομή για να μη βλέπουν διαφημίσεις, εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι και φτάνουν στο σημείο να ζητούν αποζημιώσεις από το Spotify.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η εικόνα του Drake εμφανίστηκε ακόμα και σε playlists που δεν περιείχαν τραγούδια του. Οι προωθητικές ενέργειες του Drake ονομάστηκαν Scorpion SZN και ήταν το πρώτο παγκόσμιο takeover καλλιτέχνη στο Spotify, ενώ ήταν και η πρώτη φορά που ένας καλλιτέχνης εμφανίστηκε σε πολλαπλές playlists του Spotify την ίδια μέρα.

Στο Reddit ήδη έχουν αρχίσει να ξεπηδούν ισχυρισμοί πως μερικοί κατάφεραν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω για αυτό το μήνα, ωστόσο άλλες αναφορές από το Billboard λένε πως οι αποζημιώσεις ήταν ελάχιστες. Προς το παρόν δεν υπάρχει πολιτική στο Spotify για αποζημιώσεις λόγω υπερβολικής διαφήμισης, ωστόσο αποκαλύπτεται η δυσαρέσκεια του κόσμου και οι εκπρόσωποι του Spotify κάνουν ότι μπορούν για να κατευνάσουν τα πνεύματα.