H Κίνα ισχυρίζεται πως έφτιαξε ένα "laser rifle"

Το έφτιαξε όμως στα αλήθεια;
04 Ιουλίου 2018 04:00
H Κίνα ισχυρίζεται πως έφτιαξε ένα

Σύμφωνα με πηγές η κινεζική εταιρία ZKZM Laser μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο Star Wars και σε άλλες ταινίες επιστιμονικής φαντασίας, κατασκευάζοντας ένα όπλο που μέσω ακτινών laser θα μπορεί να βάζει φωτιά σε ανθρώπινους στόχους και ρουχισμό μέχρι και 800 μέτρα μακριά. Μάλιστα οι ακτίνες του laser είναι αόρατες στο γυμνό μάτι, ωστόσο είναι αρκετά δυνατές για να μετατρέψουν ανθρώπινο ιστό σε άνθρακα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ακόμη και μέσα από ένα παράθυρο.

Οι αναφορές αναφέρουν πως η επίσημη ονομασία του όπλου είναι ZKZM-500 laser assault rifle. Το βάρος του θα είναι περίπου 3 κιλά και θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, όπως και αυτές στα τηλέφωνά μας. Επίσης θα είναι σε θέση να ρίξει περίπου 1.000 βολές διάρκειας δύο δευτερολέπτων. Η εταιρία ανέφερε πως βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης ενός συνεργάτη που να έχει άδεια κατασκευής όπλων έτσι ώστε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του.

Ο πόνος θα είναι πέρα από κάθε ανθρώπινη ανοχή. - Ερευνητής της ZKZM Laser

Παρά τις εντυπωσιακές ικανότητες του laser όμως η εταιρία δεν έδειξε κάποιο λειτουργικό πρωτότυπο, γεγονός που κάνει την ανακοίνωση να μοιάζει από ψευδή έως προπαγανδιστική. Δεν είναι μόνο η έλλειψη της παρουσίασης του laser που κινεί υποψίες αλλά και τα νούμερα που παρουσιάζουν οι Κινέζοι. Πολλοί ειδικοί επεσήμαναν πως ακόμη και σε τέλειες συνθήκες ένα laser με αυτές τις επιδόσεις θα χρειαζόταν μια τεράστια πηγή ενέργειας να το τροφοδοτήσει και σίγουρα δε θα ζύγιζε 3 μόνο κιλά.

Τα όπλα laser δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία είναι πραγματικότητα. - Wang Zhimin ερευνητής του Research Centre for Laser Physics and Technology στο Chinese Academy of Sciences του Πεκίνου

Σε περίπτωση που όμως όντως κατάφεραν να κατασκευάσουν κάτι τέτοιο τότε όλα τα δεδομένα του σύγχρονου πολέμου θα αλλάξουν. Είναι στο χέρι της ZKZM Laser λοιπόν να αποδείξει ότι δεν είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού και να μας δείξει μια λειτουργική έκδοση του ZKZM-500.