Razer Huntsman: Το νέο μηχανικό πληκτρολόγιο με το επαναστατικό είδος διακοπτών!

Το μυστικό είναι στην opto-mechanical τεχνολογία
28 Ιουνίου 2018 19:44
Razer Huntsman: Το νέο μηχανικό πληκτρολόγιο με το επαναστατικό είδος διακοπτών!

H Razer ανακοίνωσε τη νέα σειρά μηχανικών πληκτρολογίων της με ονομασία Huntsman, τα οποία φέρουν ένα ολοκαίνουργιο είδος διακοπτών που υπόσχεται να φέρει την επανάσταση. Ο λόγος για το Razer Huntsman και Huntsman Elite, τα οποία εκτός του ανανεωμένου για τα δεδομένα της εταιρίας σχεδιασμό έρχονται εξοπλισμένα με opto-mechanical διακόπτες. Αυτοί αντί να περιμένουν το ελατήριο να ενεργοποιήσει το πλήκτρο, η δράση γίνεται με την βοήθεια μιας ακτίνας laser, όπως θα δείτε και στην ακόλουθη εικόνα, προσφέροντας αστραπιαία απόκριση. 

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου: 

Τα νέα Opto-Mechanical Switches της Razer προβάλλουν τη συνεχή καινοτομία αυτού του Gaming Brand στα switches με βάση το Gaming. Χρησιμοποιώντας οπτική τεχνολογία, μια υπέρυθρη δέσμη φωτός μέσα σε κάθε διακόπτη ανιχνεύει με ακρίβεια την ενεργοποίηση των πλήκτρων όταν πιέζονται. Το σημείο ενεργοποίησης στα 1,5 χλστ. επιτρέπει στο Razer Opto-Mechanical Switch να ενεργοποιείται 30 τοις εκατό γρηγορότερα από τους παραδοσιακούς μηχανικούς διακόπτες.
Τα Razer Opto-Mechanical Switches προσφέρουν ταχύτερη απόδοση χωρίς συμβιβασμούς στην clicky αίσθηση.

Έχει τα ίδια σημεία ενεργοποίησης και επαναφοράς με τα switches ταχείας απόδοσης, όπως βρίσκονται σε ένα linear switch και παρέχει την αίσθηση αφής που έχουν και καλύτερα σε πωλήσεις Switches, Razer Green, με μικρότερη δύναμη ενεργοποίησης στα 45 g. Η διάρκεια ζωής ενός διακόπτη Opto-Mechanical Razer βαθμολογείται μέχρι και 100 εκατομμύρια πατήματα, διπλασιάζοντας αυτήν των παραδοσιακών μηχανικών διακοπτών. Με τη χρήση της τεχνολογίας οπτικής ενεργοποίησης και μιας ράβδου σταθεροποίησης μεταλλικού κλειδιού τοποθετημένης γύρω από κάθε διακόπτη, υπάρχουν λιγότερα κινούμενα μέρη και καμία φυσική επαφή κατά τη διάρκεια της ενεργοποίησης. Αυτό μειώνει την χαλάρωση του διακόπτη που γίνεται με τη χρήση, καθιστώντας το Razer Huntsman πιο σταθερό και ανθεκτικό πληκτρολόγιο στο οποίο οι παίκτες μπορούν να βασίζονται επί σειρά ετών.

Nα αναφέρουμε πως το Huntsman Elite έρχεται με περισσότερα καλούδια όπως πρόσθετο φωτισμό το κάτω μέρος, multimedia πλήκτρα και μαγνητικό palm rest για να ξεκουράζετε τους καρπούς σας. Στη χώρα μας μόνο το απλό Huntsman θα φέρει ελληνική διάταξη πλήκτρων.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29/06 15:59] Το άρθρο ενημερώθηκε βάσει του επίσημου δελτίου Τύπου της Zegetron της επίσημης αντιπροσωπείας της Razer στην Ελλάδα, με πληροφορίες για την διάθεση και την τιμή των προϊόντων στα καταστήματα.

Το Razer Huntsman και το Razer Huntsman Elite κοστολογούνται στα €159.99 και €259.99 αντίστοιχα και είναι διαθέσιμα μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρίας, ενώ στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσουν στα καταστήματα στα μέσα Ιουλίου.