Το Android L θα προσφέρει κρυπτογράφηση

Μεγαλύτερη η ασφάλεια του χρήστη
20 Σεπτεμβρίου 2014 07:16
Το Android L θα προσφέρει κρυπτογράφηση

Χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, εκπρόσωπος της Google αποκάλυψε στη Washington Post , τα σχέδια της εταιρίας για κρυπτογράφηση των συσκευών που θα ενσωματώνουν το Android L λειτουργικό.

“Το Android προσφέρει κρυπτογράφηση για πάνω από τρία χρόνια και τα κλειδιά δεν αποθηκεύονται εκτός συσκευής, επομένως δεν μπορούν να μοιραστούν με την αστυνομία” δήλωσε η Niki Christoff. “Με την επόμενη έκδοση Android, η κρυπτογράφηση θα είναι από την αρχή ενεργοποιημένη, ώστε να μη χρειαστεί να την ενεργοποιήσετε εσείς.”

Το νέο iOS 8 της Apple έχει επίσης ενεργοποιημένη την αυτόματη κρυπτογράφηση, που αποτρέπει την ίδια την Apple, από το να έχει πρόσβαση στα αρχεία του χρήστη. Αυτό σημαίνει πως τώρα, η αστυνομία, ακόμα και με ένταλμα, δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία του χρήστη χωρίς τον προσωπικό του κωδικό. Αν βέβαια ο κωδικός είναι αριθμητικός τεσσάρων ψηφίων, με μία απλή brute force attack, η αστυνομία θα μπορεί να τον έχει διαθέσιμο σε λιγότερο από 8 λεπτά. Η ασφάλεια βελτιώνεται με μεγαλύτερου μήκους αλφαριθμητικό κωδικό, δεν ξέρουμε όμως ακόμα τι είδους κωδικός θα χρειάζεται.

Tags: