Φανταστική εικόνα του γαλαξία μας μέσα από μια γυάλινη σφαίρα

Δημιουργός της ένας αστρονόμος
22 Ιουνίου 2018 04:00
Φανταστική εικόνα του γαλαξία μας μέσα από μια γυάλινη σφαίρα

Ο αστρονόμος Juan Carlos Muñoz-Mateos εργάζεται για το European Southern Observatory και μελετάει το σχηματισμό και την ανάπτυξη γαλαξιών, ωστόσο μια από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι η φωτογράφιση του γαλαξία μας. Καθώς περιπλανιόταν σε μια γειτονιά του Santiago στην Χιλή, ο Muñoz-Mateos πέτυχε ένα μικροπωλητή στον δρόμο που μεταξύ άλλων πουλούσε και κάτι γυάλινες σφαίρες. Βλέποντας τις γυάλινες μπάλες ο αστρονόμος σκέφτηκε πως θα μπορούσαν να γίνουν ο νέος του φακός.

Μετά από μερικές μέρες ο αστρονόμος ξεκίνησε την βάρδια του παρατηρώντας τον νυχτερινό ουρανό από το Paranal Observatory της ερήμου Atacama, μια περιοχή που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και χωρίς φωτορύπανση. Όταν τελείωσε η βάρδια του βγήκε έξω με την κάμερα, ένα τρίποδα και την κρυστάλλινη μπάλα για να φωτογραφίσει τον γαλαξία και το αποτέλεσμα ήταν η φανταστική φωτογραφία παρακάτω.

Για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα τοποθέτησε την γυάλινη σφαίρα επάνω σε ένα κάγκελο και χρησιμοποίησε ένα φακό 24mm στην Cannon 6D camera του για να απαθανατίσει τον γαλαξία έτσι όπως φαινόταν μέσα από την γυάλινη σφαίρα αλλά και το background.

Εάν σας άρεσε η δουλειά του αστροφωτογράφου και θέλετε να δείτε και άλλα έργα του μπορείτε να επισκεφθείτε το προφίλ του στο Instagram.