Το Facebook θα σώσει τις φωτογραφίες σας στις οποίες έχετε κλειστά μάτια 

Με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Το Facebook θα σώσει τις φωτογραφίες σας στις οποίες έχετε κλειστά μάτια

Πόσες και πόσες φωτογραφίες δεν έχουν ανέβει τελικά στα social media επειδή την κρίσιμη στιγμή του “κλικ” εμείς ή οι φίλοι μας κλείσαμε τα μάτια, προσφέροντας ένα καθόλου κολακευτικό αποτέλεσμα. Το Facebook όμως δε θέλει να αφήσει το βλεφάρισμα να σταθεί εμπόδιο από το να μοιραστείτε περισσότερο περιεχόμενο και για αυτό το λόγο επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μηχανικοί του Facebook λοιπόν, ανέπτυξαν μία νέα μέθοδο η οποία μέσω εκμάθησης μηχανής, μπορεί να ρετουσάρει τα κλειστά μάτια στις φωτογραφίες. Η μέθοδος βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για το αν θα ενσωματωθεί στην εφαρμογή.

Η μέθοδος ονομάζεται generative adversarial network (GAN). Για να λειτουργήσει χρειάζεται να “μάθει” τα μάτια του χρήστη, να έχει δηλαδή στην database φωτογραφίες αυτού με ανοιχτά μάτια. Έτσι το software συμπληρώνει τις πληροφορίες στη φωτογραφία στην οποία βρίσκεται με κλειστά μάτια, προσαρμόζοντας το σχήμα, το χρώμα και άλλες λεπτομέρειες των ματιών. Δυσκολεύεται όταν υπάρχουν γυαλιά ή έντονες γωνίες λήψης, αλλά όταν τα καταφέρνει τα αποτελέσματα είναι άκρως ρεαλιστικά, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παραπάνω.

0 σχολια