Το Dropbox μπορεί και προβάλει πλέον περισσότερους τύπους αρχείων

DWG, EPUB και συμπιεσμένα ZIP μερικά μόνο από αυτά
20 Ιουνίου 2018 04:45
Το Dropbox μπορεί και προβάλει πλέον περισσότερους τύπους αρχείων

Η χρήση των cloud αποθηκευτικών χώρων τείνει με τον καιρό να ξεπεράσει εκείνη των φυσικών USB λύσεων, αφού προσφέρει μια ασύγκριτη αμεσότητα (με μόνο τους πλήγμα να αποτελούν φυσικά οι διαδικτυακές ταχύτητες των παρόχων σε παγκόσμιο επίπεδο). Η καλυτέρευση αυτών δεν έχει να κάνει μόνο με την αύξηση του προσφερόμενου χώρου, ή με την άρση του εκάστοτε περιορισμού στο bandwidth, αλλά με την προσθήκη (ή τη βελτιστοποίηση σε κάποιες περιπτώσεις) χαρακτηριστικών που μεταφέρουν ολοένα και περισσότερο το φόρτο εργασίας από την εκάστοτε συσκευή, στο σύννεφο. Χαρακτηριστικό - αλλά σχετικά απλό - παράδειγμα αποτελούν τα συμπιεσμένα αρχεία, με τους file-explorers των κινητών τηλεφώνων να προσφέρουν πλέον πρόσβαση σε αυτά δίχως την ανάγκη ολικής εξαγωγής των περιεχομένων τους ή τη χρήση κάποιου τρίτου προγράμματος. Στην ίδια ευχάριστη θέση βρίσκεται πλέον και το Dropbox:

Στο Dropbox, θέλουμε να αναβαθμίσουμε την εμπειρία προεπισκόπησης από την παθητική προβολή (του τώρα), σε μια καθόλα ενεργή. Έτσι σχεδιάσαμε νέες δυνατότητες ανασκόπησης ώστε να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ροής εργασίας (αλλά και) συνεργασίας της ομάδας σας. Οι προεπισκοπήσεις Dropbox παράγουν περισσότερες από 300 εκατομμύρια προβολές κάθε μήνα. Αυτό αυξάνει το χρόνο κατά πολύ, δεδομένης της εξοικονόμηση που προσφέρει η εξάλειψη της ανάγκης για κατέβασμα. Τώρα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του αρχείου γρήγορα και να παραμείνετε παράλληλα στη δουλειά σας. - Dropbox blog post

Μεταξύ των νέων αρχείων που ανοίγει πλέον το Dropbox δίχως την ανάγκη για κατέβασμα (και κατ' επέκταση τη χρήση κάποιου τρίτου προγράμματος στον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο) συναντά κανείς προεπισκοπήσεις του AutoCAD (βλ. DWG), περιέκτες βίντεο (βλ. MXF), βιβλία ανοιχτής δομής (βλ. EPUB), καθώς φυσικά και συμπιεσμένους φακέλους (βλ. ZIP και RAR). Στα της βελτιστοποίησης θα παρατηρήσετε περισσότερες επιλογές όσον αφορά την προβολή αρχείων PDF και παρουσιάσεων του PowerPoint, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η προβολή των πρώτων δύο αρχείων της λίστας περιορίζεται δυστυχώς στους χρήστες των Professional, Advanced, Enterprise και Education κατηγοριών.