Project V | Το κινητό τηλέφωνο της Samsung που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Το πρωτότυπο μιας επερχόμενης συσκευής με αναδιπλωμένη οθόνη;
19 Ιουνίου 2018 08:11
Project V | Το κινητό τηλέφωνο της Samsung που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Βρισκόμαστε σε ένα μη-διακριτά μεταβατικό στάδιο, εκείνο που μας μεταφέρει από ένα γνωστό και οικείο πλέον form-factor, σε κάτι ίσως και παντελώς διαφορετικό. Όπως εκείνο που από τη χρήση κουμπιών και άχρωμων οθονών μας οδήγησε στις ολοένα και αναλογικά αυξανόμενες οθόνες αφής, έτσι και αυτό οδεύει προς μια κατεύθυνση που για την ώρα δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει στο σχεδιαστικό δαιμόνιο της βιομηχανίας. Την προϋπάντηση αυτού έχει αναλάβει να τελέσει η ενσωμάτωση και η εμπορική διάθεση αναδιπλωμένων οθονών, ένα concept που ταλαιπωρείται χρόνια τώρα, από πρωτότυπα σε πρωτότυπα, από ακυρωμένα projects, σε αορίστου χρόνου καθυστερήσεις, στο κλείσιμο όσων κρίθηκαν - πολύ νωρίς - πολύ τολμηροί. Πρόσφατη λοιπόν διαρροή ρίχνει φως στο κύμα μετακίνησης της αγοράς, παρουσιάζοντας μια συσκευή που φέρεται να είναι ο μακρινός, πνευματικός πρόγονος μιας επερχόμενης και άκρως φημολογούμενης ναυαρχίδας.

Η Samsung όπως θα γνωρίζετε, κάνει tease χρόνια τώρα την ανάπτυξη κάποιου foldable κινητού τηλεφώνου, δίχως φυσικά να έχει διαθέσει στην αγορά κάποιο σχετικό προϊόν. Οι φήμες βέβαια που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τους τελευταίους μήνες εικάζουν πως κάποια συσκευή με αναδιπλωμένη οθόνη βρίσκεται προ των πυλών, με το κόστος της να αγγίζει ενδεχομένως μέχρι και τα $2.000 δολάρια. Ο προκάτοχος αυτής (ένα ακυρωμένο πρωτότυπο), υπό την κωδική ονομασία Project V (aka. SM-G929F) διέρρευσε εχθές στο Twitter. Επρόκειτο για μια συσκευή που φέρει αρκετές ομοιότητες με τα πρώτα μοντέλα της σειράς S, ενσωματώνοντας παράλληλα ένα μεντεσέ που του επιτρέπει να "κουβαλά" μια δεύτερη οθόνη, με τη δυνατότητα να αναδιπλώνεται σε ένα εύρος κίνησης 360-μοιρών.

Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν πρόκειται για το πρώτο foldable κινητό τηλέφωνο της αγοράς, αφού τόσο η Kyocera όσο και η ΖΤΕ έχουν παρουσιάσει τις προτάσεις τους από το 2011 και το 2017 αντίστοιχα. Πρόκειται όμως (αν οι φήμες ισχύουν) για την πρώτη ολιστική υλοποίηση, έχοντας την υποστήριξη ενός κολοσσού και όχι κάποια "τρίτης" εταιρίας. Θωρείτε πως έχουμε να κάνουμε με ένα gimmick ή πως η κίνηση αυτή αποτελεί μια λογική κίνηση;