Οι ημέρες στην Γη γίνονται μεγαλύτερες εξαιτίας του φεγγαριού
Η διάρκεια μιας γήινης ημέρας έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το πόσο διαρκούσε πριν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, και έχουμε να ευχαριστήσουμε την επίδραση της Σελήνης στην περιστροφή του πλανήτη μας. Μια νέα έρευνα μελέτησε την σχέση της Γης και του φεγγαριού πριν από 1.4 δισεκατομμύρια χρόνια και βρήκε πως τότε η μέρα ήταν μόλις 18 ώρες. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως πάνω κάτω κερδίσαμε περίπου έξι ώρες από τότε ή πιο συγκεκριμένα 0.00001542857 δευτερόλεπτα τον χρόνο.
Ο Stephen Meyers καθηγητής Γεωεπιστήμης του University of Wisconsin–Madison και συν-συγγραφέας της έρευνας περιέγραψε με ένα πολύ ιδιαίτερο και επεξηγηματικό τρόπο το φαινόμενο αύξησης της γήινης ημέρας.
Καθώς το φεγγάρι απομακρύνεται από την Γη, είναι σαν ένα ζευγάρι πατινέρ που επιβραδύνει καθώς διατείνονται τα χέρια τους.
Η ομάδα χρησιμοποίησε μια τεχνική που λέγεται astrochronology, η οποία ενώνει τα γεωλογικά δεδομένα με την αστρονομική θεωρία για να ανακατασκευάσει την ιστορία της Γης και του ηλιακού συστήματος. Στην συνέχεια οι επιστήμονες μελέτησαν το κλίμα της Γης και πως αυτό συσχετιζόταν με άλλα αντικείμενα του ηλιακού μας συστήματος πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.