Η νέα AI της Microsoft υπόσχεται ταχύτερες ενημερώσεις για τα Windows 10

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά
16 Ιουνίου 2018 08:24
Η νέα AI της Microsoft υπόσχεται ταχύτερες ενημερώσεις για τα Windows 10

Η χρήση μηχανικής εκμάθησης διαμέσου νευρωνικών δικτύων, και κατ' επέκταση η δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης τείνει πλέον να αποτελέσει κάτι το σύνηθες γύρω μας, αφού είναι ευκολότερο κάποιος να απαριθμήσει τους τομείς εκείνους στους οποίους δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη, παρά εκείνους που έχει. Μεταξύ των εταιριών που κατάλαβαν από νωρίς την ευεργετική φύση αυτών, δεν είναι άλλη από τη Microsoft, η επένδυση της οποίας στον εν λόγω τομέα (συνάμα μερικών ακόμη παραγόντων), της χάρισε απλόχερα την τρίτη θέση στη κατάταξη των πιο πλούσιων εταιριών. Η κοινή δύναμη των AI της, σε συνεργασία με το θηρίο που αποτελεί στην αγορά το Azure Cloud, επέτρεψαν σε τεχνολογίες όπως τα DNN, το ML Super Sampling, το πρόσφατα ανακοινωθέν Fast Start, καθώς και σε πόσες ακόμη να ανθίσουν με εκθετικούς ρυθμούς. Ένα ακόμη λοιπόν artificial-intelligence εργαλείο ξεπηδάει από το τμήμα της εταιρίας.

Λόγος για το Update First, ένα νευρωνικό δίκτυο που εκπαιδεύτηκε κατά την καθολική διάθεση της RTM έκδοσης του Fall Creator's Update των Windows 10, και χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά από εκεί και πέρα, επιτρέποντας μέχρι και σήμερα σε 250 εκατομμύρια συσκευές να αναβαθμίσουν διπλάσια ταχύτερα απ΄ό,τι πριν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας: "παρατηρούνται αισθητά αυξημένα νούμερα ικανοποίησης πελατών, λιγότερα προβλήματα και μικρότερος όγκος κλήσεων τεχνικής υποστήριξης, σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις των Windows 10". Αυτό έγινε δυνατό μέσω της παρατήρησης όλων εκείνων των συσκευών όπου παρά τους αναρίθμητους αστάθμητους παράγοντες, κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης τους (με τη διάθεση του Fall Creator's Update) δεν συνάντησαν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τα βήματα της Microsoft δείχνουν στον ορίζοντας μια ολοένα και αυξανόμενη καλύτερη εμπειρία χρήσης, ενός οικοσυστήματος συσκευών, άρτια συνδεδεμένων μεταξύ τους, είτε αυτά βασίζονται σε κάποιο local, είτε σε κάποιο cloud εποικοδόμημα. "Όλοι οι δρόμοι οδηγούν," στο Azure. Πόσο ευχαριστημένοι είστε εσείς με τις ενημερώσεις συστημάτων των Windows 10;