Η ασύρματη φόρτιση θα δώσει το παρών στο Google Pixel 3;

Κώδικας της Android P έκδοσης αποκαλύπτει
10 Ιουνίου 2018 02:12
Η ασύρματη φόρτιση θα δώσει το παρών στο Google Pixel 3;

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου στο παρελθόν γνωστοποιήθηκε η παρουσία χαρακτηριστικών σε πλήθος τηλεφώνων, μέσω μικρών (ή και μεγάλων) υπαινιγμών στον κώδικα κάποιας επερχόμενης έκδοσης του λειτουργικού τους. Περί ενός τέτοιου φαινομένου πρόκειται ξανά, αφού - τα παιδιά - από το XDA Developers έκαναν μία πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Επρόκειτο για μία που συνάδει απίστευτα με πρόσφατη διαρροή που μας χάρισε μια πρώτη κλεφτή ματιά στην επερχόμενη ναυαρχίδα της Google. Για όσους δεν γνωρίζουν, πριν από λίγο καιρό το γύρο του διαδικτύου έκανε φωτογραφία, η οποία φερόταν να απαθανατίζει ένα - σχετικώς λειτουργικό - Pixel 3, η πλάτη του οποίου ήταν εξολοκλήρου κατασκευασμένη από γυαλί. Αν και αυτό από μόνο του θα μπορούσε να αποδοθεί σε μία καθαρά καλλωπιστική σχεδιαστική προσέγγιση, η πρόσφατη ανακάλυψη έρχεται για να "επιβεβαιώσει" αυτό που φανταζόμασταν.

Σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, κώδικας της έκδοσης Android P αποκαλύπτει πως το νέο high-end κινητό τηλέφωνο της εταιρίας θα ενσωματώνει επιτέλους την πολυπόθητη για πολλούς ασύρματη φόρτιση. Εντός αυτού γίνεται πάμπολλες φορές αναφορά τόσο στη φράση "wireless charger", όσο και στη λέξη "dock", πράγμα που ίσως να συνεπάγεται με μια ενδεχόμενη, παράλληλη ανάπτυξη και κυκλοφορία ενός ασύρματου φορτιστή. Τα πράγματα όμως δεν σταματούν εκεί, αφού οι ίδιοι παρατήρησαν την ύπαρξη μιας νέας εφαρμογή, υπό την κωδική ονομασία "dreamliner", εντός της οποίας για ακόμη μια φορά γίνεται αναφορά σε αυτές. Δεδομένης της ύπαρξης του Daydream, πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με κάποια εφαρμογή που θα αναλαμβάνει τα ηνία της οθόνης της συσκευής όσο εκείνη θα βρίσκεται επάνω στο dock, ή για μια προσέγγιση περισσότερο εφάμιλλη με εκείνη του DeX της Samsung.

Όπως πάντα, να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά πως επρόκειτο για φήμες, και όχι για κάποια επίσημη δήλωση της Google. Μέχρι την ανακοίνωση της συσκευής δια στόματος Sundar Pichai μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενημερώσεις.