Βίντεο με αστεροειδή που μπήκε στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας

Η NASA τον εντόπισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή
06 Ιουνίου 2018 05:30
Βίντεο με αστεροειδή που μπήκε στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας

Ένας αστεροειδής με εκτιμώμενο μέγεθος 1.8 μέτρα και ταχύτητα 16 χλμ. το δευτερόλεπτο μπήκε μέσα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας όπου και αναφλέγει χωρίς ευτυχώς να υπάρξει πρόσκρουση. Το περιστατικό έλαβε χώρα επάνω από την Μποτσουάνα της Αφρικής όπου και έγινε ορατό από πλήθος έντρομων κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα μια κάμερα σε μια αγροτική περιοχή δυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ κατέγραψε την πορεία του αστεροειδή καθώς αυτός αναφλεγόταν και έμοιαζε με μια τρομακτική πύρινη μπάλα.

Η πραγματικότητα της πορείας του αστεροειδή ήταν λιγότερο δραματική από ότι είδατε στο βίντεο αφού δεν υπήρξε πρόσκρουση και κάηκε αρκετά χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος. Η NASA ανακάλυψε τον αστεροειδή την Κυριακή, λίγες ώρες δηλαδή πριν αυτός μπει στην ατμόσφαιρα. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η υψηλή πιθανότητα πρόσκρουσης προβλέφθηκε σχετικά πρόωρα.

Οι επιστήμονες της NASA δείχνουν βέβαιοι στις ικανότητές τους να μπορέσουν να προβλέψουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, εννοείται όμως ότι μεγαλύτερα αντικείμενα από αυτό -αν και πιο επικίνδυνα- είναι ευκολότερο να εντοπιστούν. Η NASA δημοσίευσε τις φωτογραφίες του αστεροειδή που ονόμασε 2018 LA πριν αυτός μπει μέσα στην γήινη ατμόσφαιρα.