Ο Intel Core i7 8086K Special Edition είναι γεγονός

Η εταιρία γιορτάζει τα 40 της χρόνια στην αγορά με ένα ξεκλείδωτο θηρίο των 5GHz
06 Ιουνίου 2018 04:45
Ο Intel Core i7 8086K Special Edition είναι γεγονός

Τη σαρακοστή της παρουσία στην αγορά των ημιαγωγών γιορτάζει φέτος η Intel, κι έτσι η εμφάνιση της στη φετινή Computex δεν μπορούσε να μην επιφυλάσσει μερικές όμορφες εκπλήξεις. Εντός του ορμαθού των ανακοινώσεων της θα βρει κανείς μερικές φρέσκες προσθήκες στη γκάμα των επιλογών της για φορητά συστήματα, όπως η Whiskey Lake σειρά U, και η Amber Lake σειρά Y (όπου μεταξύ άλλων υπόσχονται αισθητά αυξημένες επιδόσεις), ενώ δε θα λείπει από το φετινό lineup των προϊόντων της για τους σταθερούς υπολογιστές, μια νέα X σειρά, καθώς και η νέας γενιάς σειρά S. Πέραν όμως των entry-level, mid-range και high-end προτάσεων, η Intel ήρθε προετοιμασμένη και για τους enthusiasts χρήστες.

Παρά την ύπαρξη των Core i9 μοντέλων στην αγορά, οι Core i7 δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση bottleneck (σε χρήσεις που περιορίζονται τουλάχιστον στο gaming, ακόμη και στο σχετικά "βαρύ" content creation). Η αγορά ενός Core i9 λοιπόν μοντέλου, εκτός της αισθητά πιο δυσβάσταχτης οικονομικής της προαπαίτησης, κατά πάσα πιθανότητα δε θα προσφέρει και κανένα απολύτως προτέρημα (έναντι των ήδη αρκετά δυνατών Core i7) στον heavy-duty gamer / streamer. Εστιάζοντας στις ανάγκες των gamers που γλυκοκοιτάζουν την αγορά ενός i9, η εταιρία παρουσιάζει τον Intel Core i7 8086K Special Edition. Πρόκειται για ένα εξαπύρηνο, ξεκλείδωτο θηρίο των 4GHz, που δίχως κάποιο overclocking, πετυχαίνει ταχύτητες Turbo Boost που αγγίζουν τα 5GHz. Αυτό σημαίνει ότι με την κατάλληλη ψύξη, ο 8086K θα μπορέσει να αγγίξει ταχύτητες μέχρι πρότινος αδιανόητες για τα consumer friendly SoCs, επιτυγχάνοντας επιδόσεις όπου σε αρκετές περιπτώσεις ενδέχεται να προσπεράσουν εκείνες των i9.

Τιμής ένεκεν λοιπόν των 40 χρόνων της, η εταιρία τρέχει μια λαχειοφόρο, όπου 8,086 τυχεροί θα κερδίσουν από έναν Intel Core i7 8086K Limited Edition. Δυστυχώς οι συμμετοχές χρηστών από ένα σύνολο χωρών - μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος - δε γίνονται αποδεκτές. Περισσότερα θα βρείτε εδώ.