Το Face Unlock του OnePlus 6 ξεγελάστηκε από μια φωτογραφία

Η εταιρία απαντά
31 Μαΐου 2018 07:57
Το Face Unlock του OnePlus 6 ξεγελάστηκε από μια φωτογραφία

Το Face Unlock εισήχθη από την OnePlus με το 5T, ωστόσο δε διέθετε αίσθηση βάθους και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να χαρτογραφήσει 3D το πρόσωπο. Έτσι η εταιρία αρκέστηκε σε ένα χαρακτηριστικό που απλά χρησιμοποιούσε την μπροστινή κάμερα για να αναγνωρίσει το πρόσωπο του χρήστη. Το OnePlus 6 δεν άλλαξε αυτή τη φιλοσοφία και έτσι ο χρήστης Twitter @rikvduijn κατάφερε να ξεγελάσει το σύστημα με μία απλή φωτογραφία του προσώπου του.

Έδωσε την κλειδωμένη συσκευή  σε ένα φίλου του, ο οποίος τοποθέτησε μπροστά στο πρόσωπό του τη φωτογραφία του @rikvduijn. Το OnePlus 6 τον αναγνώρισε ως το  χρήστη του και ξεκλείδωσε. Μάλιστα κατάφεραν να ξεγελάσουν το Face Unlock και με ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Η OnePlus ενημερώθηκε για το περιστατικό και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σχεδιάσαμε το Face Unlock για χάρη της ευκολίας και ενώ πήραμε κάποια μέτρα για να βελτιώσουμε την ασφάλειά του, πάντα προτείνουμε να χρησιμοποιείτε password/PIN/δακτυλικό αποτύπωμα για ασφάλεια. Για αυτό το λόγο το Face Unlock δεν είναι ενεργοποιημένο σε καμία ασφαλή εφαρμογή, όπως τραπεζικές ή πληρωμών. Εργαζόμαστε διαρκώς για να βελτιώσουμε όλες μας τις τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του Face Unlock.

Προσοχή λοιπόν στις τεχνολογίες που χρησιμοποιείτε για την ασφάλεια του τηλεφώνου σας. Αν εκτιμάτε την ασφάλεια περισσότερο από την άνεση και θέλετε να ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας  με το πρόσωπό σας, σιγουρευτείτε  πως χρησιμοποιείτε τις ίριδες των ματιών ή πως το τηλέφωνό σας διαθέτει τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά για αίσθηση βάθους και 3D χαρτογράφηση προσώπου. Αλλιώς, καλό θα ήταν να παραμείνετε στο δακτυλικό αποτύπωμα.