Το πρώτο ατύχημα με Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ έγινε στην Ελλάδα

Ο οδηγός κατηγορεί το Autopilot σύστημα
28 Μαΐου 2018 06:37
Το πρώτο ατύχημα με Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ έγινε στην Ελλάδα

Ένα ατύχημα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην Εγνατία, στο ύψος της Φλώρινας με κατεύθυνση προς Κοζάνη. Το Tesla Model 3 που οδηγούσε ο You You Xue, ξαφνικά άλλαξε πορεία και συγκρούστηκε με τις προστατευτικές μπάρες της αριστερής πλευράς εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο.

Ο οδηγός ισχυρίζεται πως το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο, οι καιρικές συνθήκες, το οδόστρωμα και η διαγράμμιση του δρόμου ήταν επίσης καλά, όταν το αυτοκίνητο πήρε μόνο του κλίση προς τα αριστερά, χωρίς να ανταποκρίνεται στις προσπάθειες του οδηγού να το επαναφέρει, προσκρούοντας στις μπαριέρες με 120χλμ/ώρα.

Το tweet του που απευθυνόταν στον Elon Musk δεν έλαβε απάντηση, ωστόσο η Tesla επικοινώνησε μαζί του ζητώντας του να επιστρέψει το όχημα στις ΗΠΑ για περαιτέρω διερεύνηση. Όταν ο ίδιος θέλησε να το πάει σε κάποιο ευρωπαϊκό service center του προτάθηκε η Αυστρία. Φαίνεται όμως πως μάλλον θα του βγει πιο οικονομικά η αποστολή στις ΗΠΑ με πλοίο, αφού σοκαρισμένος διαπίστωσε πως κοστίζει €2 ανά χιλιόμετρο η αποστολή στην Αυστρία.