Όλες οι έρευνες που χρηματοδοτήθηκαν από την NASA διατίθενται δωρεάν 

Μέσω του PubSpace

Όλες οι έρευνες που χρηματοδοτήθηκαν από την NASA διατίθενται δωρεάν

Ευχάριστα νέα για όσους πιστεύουν ότι η γνώση θα έπρεπε να διατίθεται δωρεάν στην εποχή που ζούμε. Η NASA αποφάσισε να διαθέσει όλες τις έρευνες που έχει χρηματοδοτήσει, δωρεάν στο κοινό μέσω μιας πλατφόρμας που δημιούργησε με το όνομα PubSpace. Οι μόνες έρευνες που θα εξαιρεθούν από την πλατφόρμα είναι αυτές που περιέχουν πατέντες και προσωπικά δεδομένα. Μέχρι πρότινος για να έχει κανείς πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο θα έπρεπε να πληρώσει κάποια χρηματικά ποσά.

Το να κάνουμε τα ερευνητικά μας δεδομένα διαθέσιμα στο ευρύ κοινό θα μεγιστοποιήσει την επίδραση της έρευνας μας. Σαν επιστήμονες και μηχανικοί εργαζόμαστε χτίζοντας επάνω στα θεμέλια που έβαλαν άλλοι. - Ellen Stofan NASA Chief Scientist

Όπως μπορείτε να φανταστείτε υπάρχουν χιλιάδες έρευνες διαθέσιμες στην βάση δεδομένων με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς. Επίσης αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι η ποικιλία των ερευνών που είναι διαθέσιμες. Από τα οφέλη της άσκησης στο διάστημα στην υγεία των αστροναυτών, μέχρι την πιθανότητα αποβολής του εμβρύου σε αεροσυνοδούς λόγω έκθεσης σε κοσμική ακτινοβολία.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αν το παρελθόν είναι έστω και λίγο ενδεικτικό η διάδοση της γνώσης μόνο καλό έχει κάνει στην ανθρωπότητα.

0 σχολια