Το Direct Messaging του YouTube έρχεται στον web browser

Περιορισμένη η αρχική διαθεσιμότητα
26 Μαΐου 2018 10:51
Το Direct Messaging του YouTube έρχεται στον web browser

Σε έναν κόσμο εφαρμογών όπου η κάθε μια ξεχωριστά έχει ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να δημιουργήσει το δικό της community (με λίγα λόγια, να "κοινωνικοποιηθεί"), είναι πλέον σύνηθες να βλέπουμε πλατφόρμες που στο παρελθόν ουδεμία σχέση έφεραν με την ανταλλαγή μηνυμάτων, να ασπάζονται αυτό που "πρώτο" το Instagram ονόμασε: Direct Messaging. Δεν άργησε λοιπόν ο καιρός που ακόμη και το YouTube απέκτησε αυτήν την εμμονική τάση, με την Google να ανακοινώνει υστερόχρονα των φημών πως βρισκόταν ήδη σε κάποιο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης ενός in-app συστήματος chatting. Λίγο ο θάνατος του αρχικού οράματος του Google+ - ενός οράματος που έκανε λόγο για την πρώτη ολιστική προσέγγιση του είδους της, το άγιο δισκοπότηρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το παρουσίαζαν, το Facebook killer όπως θα ήθελαν -, λίγο η μόδα της εποχής, καθώς φυσικά λίγο και η ανάγκη των χρηστών της, ώθησαν το ρυθμό ανάπτυξης του χαρακτηριστικού στα άκρα. Όχι πριν από πολύ καιρό λοιπόν, η direct ανταλλαγή μηνυμάτων έκανε δειλά-δειλά την εμφάνιση της στην υπηρεσία, με τους χρήστες του Android OS να απολαμβάνουν το προνόμιο του να θεωρείται κανείς, 'πρώτης τάξεως πολίτης'.

Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των χρηστών που χρησιμοποιούν το εν λόγω χαρακτηριστικό μέσω των κινητών συσκευών τους, τότε σας έχουμε καλά νέα, αφού η ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων του YouTube κάνει επίσημα την εμφάνιση της και στον web browser. Αυτό σημαίνει πως πλέον θα έχετε τη δυνατότητα να chat-άρετε με άλλους χρήστες της υπηρεσίας, μέσω του αγαπημένου σας περιηγητή (βλ. Chrome, Firefox, Edge, κ.α.), διαμοιράζοντας και σχολιάζοντας τα αγαπημένα σας βίντεο.

Η διαθεσιμότητα περιορίζεται αρχικά σε μια μικρή μερίδα χρηστών, ενώ μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες (ίσως να χρειαστεί και μήνες) θα αυξάνεται σταδιακά. Αποτελεί αυτή η δυνατότητα ένα από τα χαρακτηριστικά που θεωρείτε πως έλειπαν από το YouTube;