Συνεχίζει την μάχη απέναντι στα fake προφίλ το Facebook

Τα νούμερα δείχνουν υποσχόμενα
17 Μαΐου 2018 04:15
Συνεχίζει την μάχη απέναντι στα fake προφίλ το Facebook

Μέσα στα πολλά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει φέτος το Facebook και ένα πρόβλημα που μάλλον θα συνεχίσει να το ταλαιπωρεί για πολύ καιρό ακόμα, είναι τα fake προφίλ. Οι περισσότεροι πόροι του Facebook για να αφαιρέσει κακό περιεχόμενο πηγαίνουν στα fake προφίλ και spam. Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2018 απενεργοποιήθηκαν πάνω από 583 εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί, με την πλειοψηφία τους να εντοπίζονται σε μόλις πέντε λεπτά από τη δημιουργία τους.

Αυτά τα νούμερα είναι χωρίς τους λογαριασμούς οι οποίοι μπλοκάρονται σε καθημερινή βάση από το να εγγραφούν, παρόλα αυτά περίπου το 4% όλων των ενεργών λογαριασμών του Facebook είναι ψεύτικοι λογαριασμοί. Επίσης 837 εκατομμύρια κομμάτια spam αφαιρέθηκαν την ίδια περίοδο πριν προλάβει κανένας να τα αναφέρει.

Το Facebook κυνηγάει και ακατάλληλο περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, αυτή τη φορά καταργώντας 21 εκατομμύρια κομμάτια κατηγοριοποιημένα σαν σεξουαλική δραστηριότητα ή βίαιο περιεχόμενο. Από όλα αυτά τα νούμερα μόνο το 38% εντοπίστηκε αυτόματα, νούμερο που σύμφωνα με τους ειδικούς θέλει αρκετή βελτίωση.